001 -Family

€ 6100,- schade jaarwisseling De Ronde Venen


Geplaatst op: 18 januari 2011

Gemeente De Ronde Venen, brandweer, politie, horeca, de Handelsvereniging, stichting De Baat en de organisatie van het tentfeest kijken met tevredenheid terug op de jaarwisseling. De overgang van het oude naar het nieuwe jaar is in de nieuwe gemeente De Ronde Venen over het algemeen zeer rustig en gezellig verlopen. Toch is in de dagen rond Oud en Nieuw voor 6100 euro schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen.

Het bedrag aan schade is voor het vierde achtereenvolgende jaar gedaald. Vorig jaar werd in de oude gemeente De Ronde Venen nog voor 8500 euro vernield. De aanpak waarbij gemeente, brandweer, politie, winkeliers, horeca, De Baat en de organisatie van het tentfeest nauw samenwerken, het zogenaamde Breed Overleg, lijkt dan ook steeds meer zijn vruchten af te werpen. De verschillende partijen komen voor de jaarwisseling regelmatig bij elkaar om elkaar te informeren over activiteiten en concrete afspraken te maken. Doordat partijen van elkaars activiteiten op de hoogte zijn en elkaar snel kunnen vinden als het nodig is, kunnen problemen in de kiem worden gesmoord. De deelnemers van het Breed Overleg, onder verantwoordelijkheid van burgemeester Burgman, dankt iedereen dan ook voor zijn of haar inzet om van de jaarwisseling een feest te maken.

De samenwerking leidt al enkele jaren tot een dalend schadebedrag. De daling is op zich positief, maar toch is het opnieuw zeer vervelend te moeten constateren dat er mensen zijn die plezier beleven aan het plegen van vernielingen. De schade die dit jaar is veroorzaakt betreft onder andere tien prullenbakken die zijn vernield en twintig verkeersborden. Om deze schade te herstellen moet nu geld uitgegeven worden dat nu niet aan andere zaken kan worden besteed.

Het gemeentebestuur hoopt dat de samenwerking tussen alle betrokken partijen komend jaar net zo voorspoedig verloopt als dit jaar en dat de schade aan de gemeentelijke eigendommen, mede door het verantwoordelijkheidsgevoel van iedereen, verder zal teruglopen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

€ 6100,- schade jaarwisseling De Ronde Venen

Gemeente De Ronde Venen, brandweer, politie, horeca, de Handelsvereniging, stichting De Baat en de organisatie van het tentfeest kijken met tevredenheid terug op de jaarwisseling. De overgang van het oude naar het nieuwe jaar is in de nieuwe gemeente De Ronde Venen over het algemeen zeer rustig en gezellig verlopen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: