001 -Family

Boekpresentatie goed van start


Geplaatst op: 13 januari 2011

"Begrippen voor vervening", zo heet het boek van dhr. Dick Koeleman uit Wilnis. Hij is al jarenlang enthousiast vrijwillig medewerker bij Museum De Ronde Venen.

Dat hij enthousiast is blijkt wel uit het feit dat hij tijdens zijn werk als rondleider bij het museum de behoefte zag aan een naslagwerk met betrekking tot de vervening. Tijdens het rondleidingen kreeg hij steeds vaker vragen van bezoekers, maar ook van collega rondleiders, waarop hij het antwoord niet direct paraat had. Steeds vaker probeerde hij antwoorden te achterhalen. Daarvoor zocht hij onder andere door de collectie, de bibliotheek en het archief van Museum De Ronde Venen. Daarnaast zijn heel wat andere archieven en bibliotheken aangedaan. Ook oud verveners waren een bron van informatie.

Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het boek "Begrippen voor vervening" waarvan op 7 januari jl. alweer de 5e druk is gepresenteerd op de kramenmarkt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Er zijn die avond heel wat exemplaren verkocht, en meteen moet worden gedacht aan de 6e druk.

"Begrippen voor vervening" staat vol met feiten over de geschiedenis van De Ronde Venen, met name over de landschapsontwikkeling en de turfindustrie. Daarnaast vind je in het boek volledige begrippenlijsten over turf, namenlijsten van bekende Vinkeveeners in de veenderij en spreekwoorden en gezegden die met turf te maken hebben.

Het boek "Begrippen voor vervening" door Dhr. Dick Koeleman is te koop bij Museum De Ronde Venen en kost €10,00.

Museum de Ronde Venen
Herenweg 240, 3645 DW Vinkeveen
T 0297 262 223
W www.museumderondevenen.nl
E info@museumderondevenen.nl
Geopend van april t/m oktober op woensdag, donderdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur, in juli en augustus ook op zondag geopend

2011: Jaar van de Veensteekmachine

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Boekpresentatie goed van start

"Begrippen voor vervening", zo heet het boek van dhr. Dick Koeleman uit Wilnis. Hij is al jarenlang enthousiast vrijwillig medewerker bij Museum De Ronde Venen. Dat hij enthousiast is blijkt wel uit het feit dat hij tijdens zijn werk als rondleider bij het museum de behoefte zag aan een naslagwerk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: