117 woningen in het hart van Kudelstaart


Geplaatst op: 12 januari 2011


Donderdag 6 januari hebben Ad Verburg, wethouder voor o.a.project Mijnsheerlyckheid, Erik van der Velde en Martin van Dolderen, directeuren van de ontwikkelaar Mijnsheerlyckheid CV de realisatie-overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 117 woningen in het centrum van Kudelstaart. Het gaat om 33 huurwoningen en 84 koopwoningen.

Realisatieovereenkomst
Gemeente en projectontwikkelaar hebben in dit document vastgelegd welke aantallen en typen woningen er gebouwd gaan worden. Ook zijn de financiële afspraken vastgelegd, onder andere over de verkoop van de gemeentegrond waarop de woningen gebouwd gaan worden. De grond van de openbare ruimte voor wegen, groen en water blijft in handen van de gemeente. De projectontwikkelaar gaat deze openbare ruimte wel naar de wensen van de gemeente invullen.
Het wijzigingsplan "Kudelstaart 2006- Kudelstaart Centrum (Boerhavehof, Stevinhof en Nobelhof) is inmiddels ook onherroepelijk geworden omdat binnen de gestelde termijn er geen beroep is ingediend tegen het plan.Niets staat de bouw van de woningen dus nog in de weg, ware het niet dat het economische tij tegenzit.

Bouw woningen vertraagd
De bouw van de woningen kan starten als totaal 70% van elk afzonderlijk bouwblok van de koopappartementen (84 woningen verdeeld over vier bouwblokken) verkocht is. Voor het blok met 33 huurwoningen is ruim voldoende belangstelling. Er zijn nog niet voldoende appartementen verkocht om te beginnen met bouwen. De ontwikkelaar gaat nu meerdere verkoopverbeterende opties onderzoeken om zo de start van de bouw te bespoedigen. Oorspronkelijk waren de woningen bestemd als zorgwoningen voor 55-plussers. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat aan dergelijke woningen veel behoefte was in de regio. In de praktijk blijkt dat dus tegen te vallen. De koopwoningen zijn inmiddels te koop voor iedereen. De oorspronkelijke planning was om in november 2010 te starten met de bouw; In 2011 komt er meer zicht op wanneer gestart kan worden met de bouw.

Bouwterrein
Eind 2009 zijn de voormalige scholen op voorhand gedeeltelijk gesloopt in verband met mogelijk vandalisme. Er is toen een hek om het bouwterrein geplaatst, maar dat wordt regelmatig omver gehaald en kon niet verhinderen dat het terrein er rommelig bijligt. Geen prettige situatie voor de omwonenden. Daarom wordt onderzocht of de hekken binnenkort verstevigd en het terrein opgeschoond kan worden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

117 woningen in het hart van Kudelstaart

Donderdag 6 januari hebben Ad Verburg, wethouder voor o.a.project Mijnsheerlyckheid, Erik van der Velde en Martin van Dolderen, directeuren van de ontwikkelaar Mijnsheerlyckheid CV de realisatie-overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 117 woningen in het centrum van Kudelstaart. Het gaat om 33 huurwoningen en 84 koopwoningen. RealisatieovereenkomstGemeente en projectontwikkelaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: