VZOD/vdBoon toont één helft klasse

Geplaatst op: 10 januari 2011

Na de oliebollen en het vuurwerk werd de zaalcompetitie hervat tegen laagvlieger Argus uit Weesp.

Een ploeg die de meeste wedstrijden ruimschoots verliest en dus ook de voornaamste kandidaat is om aan het eind van de rit de rode lantaarn in ontvangst te nemen. Maar aan de andere kant dus een mooie gelegenheid voor het Kudelstaartse team van trainer/coach Klaas Bosman om het doelsaldo flink op te vijzelen en het trouwe thuispubliek eens te verwennen. De presentatie van het team was voor Melissa Admiraal en Melissa Jansen een spannend moment want zij waren Pupillen van de Week. De bal werd gesponsord door LMB de Jong uit de Kwakel.

Ten opzichte van de vorige wedstrijden waren er geen personele wijzigingen doorgevoerd bij VZOD en al reeds in de eerste minuut stond het 1-0 door Josine Verburg. Dat het een eenzijdige wedstrijd zou worden bleek in de eerste acht minuten nog niet want toen prijkte er een 3-3 stand op het scorebord. De jarige Martijn Vervark sloeg toen een gaatje met een wegtrekker onder de korf en een rappe doorloopbal: 5-3. Dit was het sein voor het jonge team om eens flink gas te geven en het arme Argus werd in deze fase volledig overklast: 9-3. VZOD ging echter nog door en het gallery-play kwam tot uitdrukking door een prachtige treffer van Bart Verheul die zijn tegenstander met een fake bal volledig het bos in stuurde. Nog in dezelfde minuut was zijn directe tegenstander nogmaals het spoor bijster en scoorde Verheul wederom: 11-3. Een voor haar tegenstander niet te volgen schijnbeweging van Donja Passies werd onreglementair afgestopt waarna Willem Mast de toegekende strafworp benutte. Vervolgens scoorden hij en Verheul nogmaals waardoor er vijf minuten voor de rust een 14-5 tussenstand werd bereikt.

De periodes vóór en ná de rust zijn dit seizoen niet de sterkste van de Kudelstaartsers en zodoende kon het gebeuren dat zelfs deze tegenstander, door verslapping van VZOD, vier maal op rij kon scoren: 15-9. VZOD/vdBoon draaide, ondanks de luidruchtig aanmoedigende trommels en toeters van de VZOD-jeugd, in deze fase uitermate stroef en leek in niets meer op de ploeg die in de eerste helft speelde met de tegenstander. Daarmee kreeg Argus weer zin en toonden zij vechtlust om de stand wat draaglijker te maken. Beide ploegen scoorden om en om (18-12) en tien minuten voor tijd voerde trainer/coach Klaas Bosman, die VZOD aan het einde van dit seizoen gaat verlaten, een dubbele wissel door. Wouter Vermeulen verving Eric Spaargaren en Eline Ruessink kwam erin voor Verburg. Een paar minuten later nogmaals een dubbele wissel: Nils van Os voor Vervark en Dineke Westerhof voor Passies. Ofschoon verse krachten wel eens voor een extra impuls zorgen, maakte het in deze wedstrijd weinig uit. Daarvoor was de tegenstander simpelweg te zwak. De wedstrijd werd plichtmatig uitgespeeld en veel werd er niet meer gescoord. Jammer dat de Kudelstaartsers de kans op een monsterscore, na een sublieme eerste helft, hadden laten liggen. Uiteindelijk werd het 21-13, een eindstand waarmee Argus nog het meest tevreden was. Zij hadden meer gescoord dan dat ze gewend waren en ook minder treffers om de oren gehad. Hoe dan ook staat VZOD wel op een keurige vierde plaats en speelt het, na een vrije zaterdag, volgende week zaterdag uit tegen DKV.

Doelpuntenmakers: Willem Mast en Bart Verheul 5x, Martijn Vervark 4x, Anika van Os 3x en Eric Spaargaren, Donja Passies, Josine Verburg en Michelle van Leeuwen 1x.

Na de oliebollen en het vuurwerk werd de zaalcompetitie hervat tegen laagvlieger Argus uit Weesp. Een ploeg die de meeste wedstrijden ruimschoots verliest en dus ook de voornaamste kandidaat is om aan het eind van de rit de rode lantaarn in ontvangst te nemen. Maar aan de andere kant dus … Lees meer »