Juichend naar jubileum voor De Vinken

Geplaatst op: 10 januari 2011

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken deed afgelopen zaterdag goede zaken. In de thuiswedstrijd tegen het bezoekende Fluks uit Noordwijk wisten de jubilerende Vinkeveners de volle winst te behalen. Na een spannende eerste helft, kwam de thuisploeg in de tweede helft al snel los van de tegenstander. Uiteindelijk finishte de Vinkeveense formatie met een 21-15 voorsprong.

Kanshebbers
Door deze winst blijft De Vinken zich mengen in de strijd om de koppositie. Op doelsaldo staan de jubilarissen op de eerste plaats. In verliespunten deelt De Vinken deze koppositie met het IJmuidense DKV en het Westbroekse DOS. Een spannende competitie ontspint zich.
Nadat voorzitter Henk Kroon de teams en de pupillen van de week, Jiska Kroon en David Verweij, aan het publiek had voorgesteld, kwam de thuisploeg uitstekend uit de startblokken. Twee afstandsschoten van Helene Kroon en Mariska Meulstee waren voldoende voor een snelle 2-0 voorsprong. Gedurende de eerste speelhelft wisten de bezoekers echter prima bij te blijven. Vinkendoelpunten van Joyce Kroon, Kelvin Hoogeboom, Peter Koeleman, Peter Kooijman (2x), Rudy Oussoren en nog twee maal Mariska Meulstee leverden met de Noordwijkse tegentreffers een 10-8 tussenstand op bij rust.

Peter Kooijman
In de rust maakte trainer-coach Fred Straatman duidelijk dat extra druk zeker resultaat op moest leveren. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Binnen tien minuten stond De Vinken door doelpunten van Ruud Oussoren (2x), Peter Kooijman (2x) en Charita Hazeleger op een riante 15-9 voorsprong. Deze marge wisten de feestvierders uit Vinkeveen keurig vast te houden. Met name aanvoerder Peter Kooijman was weer lekker op dreef. Hij tilde zijn dagtotaal naar zeven en zijn seizoenstotaal in de zaal naar dertig. Aangevuld met de doelpunten van Rudy Oussoren (nog 2x) en Charita Hazeleger was dit een prima basis voor de uiteindelijk overwinning. Eindstand 21-15.

Volgend weekend 15 januari speelt De Vinken, tussen alle feestelijkheden van het vijftigjarig jubileum door, de eerste return van deze zaalcompetitie tegen KIOS uit Nieuw Vennep. Aanvang 13.45 uur in de sporthal in Vinkeveen.

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken deed afgelopen zaterdag goede zaken. In de thuiswedstrijd tegen het bezoekende Fluks uit Noordwijk wisten de jubilerende Vinkeveners de volle winst te behalen. Na een spannende eerste helft, kwam de thuisploeg in de tweede helft al snel los van de tegenstander. Uiteindelijk finishte … Lees meer »