Klinkende overwinning Atlantis 5

Geplaatst op: 10 januari 2011

Afgelopen zaterdag speelde het door Florist gesponsorde Atlantis 5 in Harmelen tegen Thor 3. In een zeer sterke wedstrijd schoot Atlantis zichzelf naar een klinkende 9-14 overwinning.

De Atlantis/Florist combinatie is sinds kort uitgebreid met drie dames uit het opgeheven Atlantis 6, waardoor het niet meer nodig is om voortdurend met invallers te spelen. Deze wedstrijd begonnen Steven Gortenmulder, Bas Bogaard, Nathalie Valentijn en Lisanne Reurings in de aanval. De verdediging bestond uit Thomas Bogaard, Sjors Warmer, Anne van Ginkel en Karin van der Sluijs. Door ziekte moest Saskia Kraan helaas verstek laten gaan. Ook coach Linda Bon kon er jammer genoeg niet bij zijn deze dag.

In het vroege begin van de wedstrijd ging het behoorlijk gelijk op tussen de beide ploegen. Er werd een snel spelletje gespeeld waardoor het binnen een mum van tijd 2-2 stond. Maar vanaf dat moment liet Atlantis meer scherpte en overtuiging zien dan de ploeg uit Harmelen. Vele schoten werden mooi afgemaakt en verdedigend werd het spel goed kort gehouden. Atlantis liep daarom met rasse schreden uit naar een 5-11 voorsprong met rust.

In de rust was de hele Mijdrechtse ploeg positief over het gespeelde spel.
Er werden een paar kleine details aangestipt die verbeterd konden worden, maar verder was Atlantis ervan overtuigd dat zij met de overwinning naar huis konden gaan.
Aan het begin van de tweede helft was er een grote wissel aan Atlantiszijde.

Martijn de Horde, Erik Kragting en Nancy Kroese kwamen het veld in voor respectievelijk Steven Gortenmulder, Thomas Bogaard en Karin van der Sluijs.

Helaas begon de doelpuntenmachine van Atlantis te sputteren gedurende de tweede helft. Na het vijfde doelpunt van Bas Bogaard wist Thor terug te komen tot 9-12. De spanning steeg bij Atlantis, maar iedereen wist wel de rust en concentratie te bewaren. Hierdoor lukte het Atlantis om aan het einde van de wedstrijd nog tweemaal een schot in de mand te leggen, waardoor de eindstand op 9-14 kwam te staan.

Atlantis 5 kan terugkijken op een zeer goed gespeelde wedstrijd en hoopt dit niveau vast te houden in de komende wedstrijden. Volgende week speelt Atlantis 5 weer een uitwedstrijd, maar op 22 januari bent u allen van harte uitgenodigd om het team aan te moedigen als ze thuis in de Phoenix spelen tegen Tempo 8. De wedstrijd begint dan om 16:10 uur.

Afgelopen zaterdag speelde het door Florist gesponsorde Atlantis 5 in Harmelen tegen Thor 3. In een zeer sterke wedstrijd schoot Atlantis zichzelf naar een klinkende 9-14 overwinning.De Atlantis/Florist combinatie is sinds kort uitgebreid met drie dames uit het opgeheven Atlantis 6, waardoor het niet meer nodig is om voortdurend met … Lees meer »