D1 strijd om bovenste plaats in eerste klasse blijft onbeslist

Geplaatst op: 10 januari 2011

Na een gemakkelijk kampioensschap op het veld in de eerste klasse, heeft Atlantis D1 deze positieve lijn ook in de zaal doorgezet.

Zaterdag 8 januari speelde Atlantis D1, gesponsord door Bos meubelstoffeerderij, tegen Velocitas D1 in Leiderdorp. Beide ploegen stonden samen op de eerste plaats met zes punten. Wie de wedstrijd zou winnen, werd koploper in de poule. De teams waren aan elkaar gewaagd wat leidde tot een spannende wedstrijd. Atlantis heeft de hele wedstrijd voor gestaan, maar Velocitas kwam terug en de wedstrijd eindigde in een gelijke stand: 8 - 8 Afgelopen week werd er hard getraind om het Velocitas zo moeilijk mogelijk te maken. Helaas moest Atlantis het doen zonder Amy Loman. Door ziekte kon ze niet mee naar Leiderdorp. De rest van het team was fit en begon fel aan de wedstrijd. In de aanval begonnen: Sven van Putten, Sander van Diemen, Yara van Es en Saskia Veenboer. Atlantis begon geconcentreerd aan de wedstrijd en dit leidde tot de 0 - 1 voorsprong met een doorloopbal van Yara van Es. Velocitas gaf hier antwoord op om binnen twee minuten twee keer te scoren. Zo was de stand weer omgedraaid: 2 - 1. Dat was het laatste moment dat Atlantis achter heeft gestaan. Yara van Es en Sander van Diemen wisten de stand om te buigen naar: 2 - 3. Velocitas maakte nog gelijk en er werd van vak gewisseld. Nu mocht het andere vak aanvallen. Daarin speelden: Rick Kuijlenburg, Kevin Keijman, Joëlle Bakker en Lynn Loman. Atlantis zette goede aanvallen op en er werd naar de juiste kansen gezocht. Rick Kuijlenburg en Kevin Keijman zorgden ervoor dat Atlantis verder kon uitlopen naar 3 - 5. Atlantis was in de eerste helft de betere ploeg en overdonderde Velocitas. Lynn Loman zorgde ervoor dat er werd gerust met een stand van 4 - 6.
De eerste helft was goed, maar ze waren er nog niet. Er moest hard gewerkt worden om de winst binnen te halen. Atlantis kwam goed uit de kleedkamer en Yara van Es zorgde in de eerste minuut ervoor dat het gat drie doelpunten werd. Er werd negen minuten niet gescoord. De kansen wilden er niet in gaan, maar de verdediging stond goed werk te verrichten. Het leek erop dat de punten mee naar Mijdrecht werden genomen. Maar er volgde een omslag.
Velocitas kwam steeds meer in de wedstrijd en Atlantis maakte onnodige plaatsfouten. Twee minuten voor tijd stond het 7 - 7. Atlantis herpakte zich en Joëlle Bakker maakte 7 - 8. Atlantis juichte al en dacht dat de overwinning binnen was. Een minuut voor tijd werd het 8 - 8. Er werden nog allerlei pogingen ondernomen om een doelpunt te maken, maar tevergeefs. Er werd gelijk gespeeld.

Door het gelijke spel staan de twee ploegen nog steeds op een gedeelde eerste plaats in de poule. Atlantis mag terugkijken op een goede wedstrijd waarin ze hebben laten zien dat ze aan het groeien zijn. Volgende week speelt het door Bos meubelstoffeerderij gesponsorde Atlantis D1 uit tegen KIOS D1 om 14.30 in Nieuw-Vennep. Deze ploeg is al een bekende voor Atlantis. Er werd in dit seizoen al drie keer tegen ze gespeeld en alle drie de wedstrijden zijn gewonnen.

Na een gemakkelijk kampioensschap op het veld in de eerste klasse, heeft Atlantis D1 deze positieve lijn ook in de zaal doorgezet. Zaterdag 8 januari speelde Atlantis D1, gesponsord door Bos meubelstoffeerderij, tegen Velocitas D1 in Leiderdorp. Beide ploegen stonden samen op de eerste plaats met zes punten. Wie de … Lees meer »