Genomineerde sportploeg Atlantis A1 bereikt unieke score

Geplaatst op: 10 januari 2011

In de gehele wedstrijd was Atlantis A1/Van Dam bedrijfsdiensten heer en meester over de Leiderdorpse ploeg en liet bij vlagen met wervelend korfbal zien dat zij terecht de ranglijst aanvoeren. Na twee keer dertig minuten stonden op het scorebord de alleszeggende cijfers 20-10. Vreemd genoeg kwamen de gastheren op voorsprong, maar achtereenvolgens Cynthia Sassen, Timo Jongerling en Sharon Moen tilden de stand naar 3-1. Velocitas sputterde nog wat tegen alvorens opnieuw Cynthia de 4-2 aantekende. Velocitas dacht opnieuw aan te klampen door de 4-3 erin te leggen, maar toen kwam de Atlantis-trein op snelheid en liep het uit naar 9-3. De doelpunten kwamen van Goof van Straaten (2x), Jeroen Korver (2x) en Sharon (1x). Vlak voor rust maakte Velocitas de vierde treffer. De coaches Marijke Pauw en Arie Zaal gebruikten de rust om het team te complimenteren met het vertoonde spel. Er werd volgens hen aan klantenbinding gedaan en zij gaven de ploeg de vrijheid om er in de tweede helft iets moois van te maken, wellicht het bereiken van de twintig doelpuntengrens. Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam uit handen van aanvoerder Jeroen Korver. De beste heer van Velocitas liet van zich gelden en tilde de stand naar 10-6. Of er een link gelegd kon worden naar de aanwezigheid van Midpoint tv voor de opnames van het Sportgala 2010 is niet bekend, maar vanaf dat moment regende het doelpunten en daar waren hele mooie bij. De 'gallery playtime' was aangebroken met zes doelpunten op rij. Dankzij Jeroen (2x), Sharon, Goof, Robin van 't Schip en Cynthia werd het 16-6. Het verschil van tien doelpunten bleef gehandhaafd. Timo en Jeroen waren verantwoordelijk voor goal zeventien en achttien. Het werd tijd voor publiekswissels. Jeroen en Sharon maakten plaats voor Reinout Molenaar en Lusanne Meints. Doelpunt nummer negentien was voor Goof en de nummer twintig kwam op naam van Sophia van der Horst. Een fantastische overwinning waarbij de collectiviteit van de ploeg werd geroemd. De competitie is nu halverwege en er word begonnen met de return wedstrijden.

Zaterdag komt Luno A1 op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is om 14.10 uur in sporthal de Phoenix.

Afgelopen zaterdag kwam Velocitas A1 op bezoek in Mijdrecht om het op te nemen tegen Atlantis A1. De ploeg uit Leiderdorp staat puntloos onderaan en Atlantis is de fiere koploper. De nominatie als sportploeg van het jaar 2010 heeft Atlantis A1 geen windeieren gelegd. In de gehele wedstrijd was Atlantis … Lees meer »