DOS (W) net iets te sterk voor Atlantis 1

Geplaatst op: 10 januari 2011

Na twee weken rust vanwege kerst en oud en nieuw stond het eerste van Atlantis, gesponsord door Rabobank, weer te trappelen om in de eerste thuiswedstrijd van dit jaar de winst te pakken tegen DOS (W) 1. Het seizoen loopt voor Atlantis 1 nog niet zoals ze dat zou willen. Met vijf wedstrijd gespeeld zijn er nog steeds geen punten binnen. Langzamerhand is het bijna halverwege het seizoen, maar er liggen nog genoeg kansen in het verschiet voor Atlantis 1 om aan de laatste plaats te ontsnappen. Op zaterdag 8 januari 2011 werd er thuis gespeeld tegen DOS (W), een jonge ploeg die het binnenseizoen wisselende resultaten laat zien.

Na een telkens wisselende opstelling in het binnenseizoen werd er ook deze wedstrijd weer begonnen met een nieuwe frisse dame; Chantal Poolman op de plek van Masha Hoogeboom die de laatste wedstrijd van vorig jaar geblesseerd uitviel. Verder zijn de spelers van het eerste nog onveranderd en werd deze wedstrijd begonnen met de goede voornemens om dit seizoen nog veel wedstrijden te gaan winnen. Belangrijk was vandaag dat er scherp gestart ging worden en dat er hard zou worden gewerkt om uiteindelijk de overwinning binnen te halen. De eerste aanval begon sterk en maakte de eerste goal na drie minuten. Snel volgde de gelijkmaker van DOS.
De gehele eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en na tien minuten gespeeld te hebben stond de stand op 3-3. Kansen werden in de aanval goed benut, maar in de verdediging was niet iedereen even scherp waardoor er uit onnodige vrije ballen en strafworpen gescoord kon worden. Na de openingsgoal heeft Atlantis niet meer de leiding gehad in de wedstrijd. Tot vlak voor rust kon het wel elke keer weer gelijk komen, maar niet dat extra verschil maken om de voorsprong te nemen. In de rust was de stand 6-7 en was er in de tweede helft nog van alles mogelijk.
Aanwijzingen werden in de rust gegeven door trainer/ coach Mark van den Brink. Het team moest zijn rust bewaren, niet te chaotisch gaan spelen en het spel groot houden. De wedstrijd werd naar de rust toe steeds lichamelijker en in de rust werd er dan ook gewaarschuwd om in de tweede helft geen onnodige overtredingen te maken. Atlantis zou in de tweede helft net zo hard moeten werken als in de eerste helft om de overwinning in het zicht te houden.
De tweede helft werd er in dezelfde opstelling gestart. Een kwartier na rust ging de wedstrijd nog steeds gelijk op met een stand van 9-11. De periode die volgde was cruciaal. Atlantis moest een tandje erbij zetten om de achterstand goed te maken. Echter werden de kansen in de aanval niet afgemaakt en in de verdediging werden toch onnodige fouten gemaakt waardoor DOS (W) de kans kreeg om uit te lopen door middel van strafworpen. Tien minuten voor het einde werd er in beide vakken gewisseld. Alex van Senten bewees meteen zijn nut op de plek van Jimmy de Koning en Lisanne van Doornik kwam erin voor Janneke van Ginkel.

Ook de wissels konden het verschil dat DOS (W) met Atlantis 1 had gemaakt niet meer goed maken. Atlantis bleef tot het einde knokken, maar verloor uiteindelijk met 12-16. Opnieuw heeft Atlantis geen punten weten te behalen, maar de overwinning komt steeds dichterbij. Volgende week 15 januari wordt er opnieuw thuis gespeeld in de sporthal de Phoenix aan de Hoofdweg. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen DKV, waar eerder met één punt verschil van verloren werd aan het begin van het binnenseizoen. Het belooft dus opnieuw een spannende wedstrijd te worden waarvoor u allen bent uitgenodigd te komen kijken om 16:40 uur.

Na twee weken rust vanwege kerst en oud en nieuw stond het eerste van Atlantis, gesponsord door Rabobank, weer te trappelen om in de eerste thuiswedstrijd van dit jaar de winst te pakken tegen DOS (W) 1. Het seizoen loopt voor Atlantis 1 nog niet zoals ze dat zou willen. … Lees meer »