Expositie: Anders dan Anders


Geplaatst op: 7 januari 2011

Zondag 16 januari zal bij Galerie Fort aan de Drecht de eerste expositie van 2011 worden geopend. Met als titel "Anders dan Anders" laat deze expositie prachtig werk zien van Jan de Valk, Saskia Bos, Yael Haller, Jos Out en Marchien van Schie. Saskia Bos maakt zand- en materieschilderijen. Zij gebruikt voor haar zandschilderijen zand van over de hele wereld. De herkomst inspireert haar bij werk. De kleurschakeringen, structuren en schittering van het zand tonen de pracht van de aarde. De laatste jaren voegt zij vondsten toe aan haar zandschilderijen. Verweerde materialen met een eigen structuur en kleur, zoals stukjes lood, roest, hout.

Van Yael Haller zijn er sieraden. Zij verwerkt klassieke materialen op een speelse manier, soms in combinatie met gevonden voorwerpen. Haar sieraden zijn heel expressief en hebben een grapje of iets nostalgisch. Ook vindt ze het belangrijk, dat sieraden goed draagbaar zijn, lekker stevig en van dik materiaal. Verder laat Jos Out projecties van beelden op doek zien. Zij is een professionele beeldhouwer. Sinds enige tijd maakt ze foto's van haar beelden - vaak vanuit een verrassende hoek - en laat die afdrukken op dundoek. Deze doeken hebben een hele aparte sfeer ook, aan een muur of voor glas.

Marchien van Schie heeft bijzondere stokobjecten. Zij maakt werken samengesteld uit stokken omwoeld met beschilderd papier. Zo ontstaan bijzondere composities. Zij houdt van geometrische vormen en past die toe in haar werk. Aan de grote objecten geeft die beweging een extra dimensie door de afzonderlijke door de afzonderlijke ophanging van elke stok. Tot slot zijn er prachtige werken met emaille van Jan de Valk. Al 40 jaar is hij geboeid door het eeuwenoude materiaal email in al haar verscheidenheid van uitingsvormen en technieken. "De hitte van het vuur gevangen in kleur." Met zijn speciale techniek weet hij een groot aantal kleurvariaties op te roepen. Hij maakt bij zijn werk ook gebruik van andere materialen.

De opening vindt plaats op zondag 16 januari om 15.00 en zal worden verzorgd door Chris Woerden, secretaris van de Stichting Oud-Uithoorn.

De expositie is te zien tot en met zondag 20 februari op donderdag en vrijdag 14.00-16.00 uur en op zaterdag en zondag 12.00 - 17.00 uur.

Adres: Grevelingen 50, 1423 DN Uithoorn
Meer info: www.galeriefortaandedrecht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Expositie: Anders dan Anders

Zondag 16 januari zal bij Galerie Fort aan de Drecht de eerste expositie van 2011 worden geopend. Met als titel "Anders dan Anders" laat deze expositie prachtig werk zien van Jan de Valk, Saskia Bos, Yael Haller, Jos Out en Marchien van Schie. Saskia Bos maakt zand- en materieschilderijen. Zij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: