001 -Family

Kappen van bomen in De Ronde Venen


Geplaatst op: 5 januari 2011

In de voormalige gemeenten De Ronde Venen en Abcoude bestonden twee verschillende regels met betrekking tot het kappen van particuliere bomen. In Abcoude was een vergunning verplicht, in de voormalig gemeente De Ronde Venen was geen vergunning nodig.

In de vergadering van 3 januari heeft de gemeenteraad besloten dat men nog nader wil praten over dit onderwerp. Om tot de uitkomst van deze bespreking duidelijkheid en uniformiteit te bieden, heeft de raad besloten dat voorlopig een "Omgevingsvergunning voor het vellen van houtopstanden" (kapvergunning) nodig is voor een selecte lijst bomen. Deze lijst bestaat uit ‘Monumentale bomen' van de oude gemeente Abcoude en ‘Waardevolle bomen' van de oude gemeente De Ronde Venen. Overige particuliere bomen blijven vergunningsvrij. Voor bomen die gemeentelijk eigendom zijn, verandert er niets, daarvoor is een nog steeds een vergunning nodig.

De lijst met waardevolle en monumentale bomen kunt u hier downloaden. Meer informatie over de aanvraag van vergunningen, vindt u hier. Heeft u vragen over de lijst en/ of de aanvraag van de vergunning, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer: 0297 29 17 49.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kappen van bomen in De Ronde Venen

In de voormalige gemeenten De Ronde Venen en Abcoude bestonden twee verschillende regels met betrekking tot het kappen van particuliere bomen. In Abcoude was een vergunning verplicht, in de voormalig gemeente De Ronde Venen was geen vergunning nodig. In de vergadering van 3 januari heeft de gemeenteraad besloten dat men … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: