001 - Week van de ontmoeting

De Vinken presenteert uniek geschiedenisboek


Geplaatst op: 3 januari 2011

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de club presenteert korfbalvereniging De Vinken zaterdag 15 januari de Kroniek deel III
De viering van het gouden jubileum krijgt een extra uniek tintje vanwege de uitgave van de clubgeschiedenis in boekvorm. Het derde deel van de Vinkenkroniek kent een zelfde opzet als de vorige twee delen, die respectievelijk bij het vijfentwintigjarig en veertigjarig bestaan uitgegeven werden. Hiermee heeft de Vinkeveense korfbalvereniging de beschikking over een unieke trilogie met daarin de eigen verenigingsgeschiedenis tot in detail verwoord.

De editie van deze is keer nog weer dikker dan de vorige twee. En mede dankzij de inbreng van Jaco Kroon als vormgever is dit derde deel een exemplaar waar een ieder met ook maar een beetje Vinkenhart halsreikend naar mag uitzien.

Kroniek deel III is een 144 pagina's dik geschiedenisboekwerkje over de laatste tien jaar van de clubgeschiedenis van de Vinkeveense korfbalclub. In deel I (1986) en deel II (2001) is al twee keer 120 pagina's Vinkengeschiedenis beschreven. Verluchtigd met diverse foto's en aangevuld met krantenartikelen, tabellen en een heus register.
Vijftig jaar Vinkengeschiedenis staat nu dus beschreven in bijna 400 pagina's heerlijk verteerbaar leesvoer. Dat hoort in een ieders Vinkenboekenkast!!


Wanneer was de geslaagde poging om een wereldrecord te vestigen?
Wanneer was de zonovergoten openingsdag van het nieuwe kunstgrasveld?
Wanneer waren die korfbalhuwelijken ook alweer?

Deel III heeft een soortgelijke opzet als de vorige twee edities.
Deze keer dus 144 pagina's, met een omslag in kleur. Ruim driehonderd foto's zijn deze keer in de Kroniek opgenomen (met dank aan de diverse Vinkenfotografen).
Daarnaast zijn zeventien Vinken apart geïnterviewd. Zij vertellen ieder apart over hun speciale herinneringen aan de korfbalclub. Ruim twintig tabellen vertellen wie wanneer in welke functie actief was. Helaas niet volledig, maar toch een redelijk houvast voor diverse commissies. Zestig krantenartikelen uit de regionale pers ondersteunen het verhaal van de laatste tien jaar. De Vinken weet aan de weg te timmeren.
Een register met ruim 1000 trefwoorden en persoonsnamen maken de Kroniek tot een handzaam naslagwerk. Meer dan 450 persoonsnamen zijn in het register opgenomen. En de Kroniek zou geen Kroniek zijn als in dat personenregister de naam Kroon niet zou overheersen: bijna veertig verschillende Kronen staan in deel III vernoemd. Maar heel veel anderen zullen terugvinden wat zij de afgelopen jaren in en bij de club gedaan hebben; en dat dus niet alleen in woord maar ook in beeld.

Met tien aparte verhalen over kantine, krantje, kaarten, kampen en nog veel meer is de Kroniek een boek wat elke korfballiefhebber graag aanpakt. Leuk om naar uit te kijken!

De receptie begint 15 januari om 16.00 uur in het Vinkennest op sportpark de Molmhoek te Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken presenteert uniek geschiedenisboek

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de club presenteert korfbalvereniging De Vinken zaterdag 15 januari de Kroniek deel IIIDe viering van het gouden jubileum krijgt een extra uniek tintje vanwege de uitgave van de clubgeschiedenis in boekvorm. Het derde deel van de Vinkenkroniek kent een zelfde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: