ChristenUnie-SGP gaat deelnemen aan college De Ronde Venen


Geplaatst op: 3 januari 2011

In de achterliggende weken zijn informatie- en coalitiebesprekingen gevoerd, waar ChristenUnie-SGP De Ronde Venen met succes aan heeft deelgenomen. Onze lijsttrekker Kees Schouten wordt per 3 januari a.s. wethouder van o.a. Kernenbeleid. Wim Stam en Harmen Hoogenhout zullen op diezelfde dag als raadsleden worden beëdigd.

Nadat informateur Ernst Haitsma medio december alle partijen gesproken had, is zijn advies om coalitie-besprekingen tussen CDA, VVD, PvdA/GL en ChristenUnie-SGP te starten voortvarend opgevolgd.
Rond de kerstdagen is in vier bijeenkomsten het coalitieakkoord opgesteld en de portefeuilleverdeling be-paald. De besprekingen zijn in een goede sfeer verlopen en wij danken bij dezen onze gesprekspartners voor hun inzet, hun betrokkenheid en ook hun luisterend oor naar de punten die ChristenUnie-SGP van belang acht.

Er is een coalitieakkoord opgesteld, dat als motto heeft: "Kernachtig Verbinden". Daarin vinden we veel van onze wensen terug. In een groot aantal gevallen zijn zelfs heel concrete punten uit ons verkiezings-programma overgenomen, zoals bij Wonen, Verkeer, Buitengebied en Maatschappelijke Ontwikkeling en Economie. Een resultaat dus waar we tevreden over mogen zijn.

Met betrekking tot de portefeuilleverdeling is besloten voor een viertal wethouders waarvan er twee part-time aan de slag zullen gaan. Voor ChristenUnie-SGP zal Kees Schouten op parttimebasis het wethouder-schap vervullen met als belangrijkste aandachtgebied "Kernenbeleid en Wijkgericht werken", dit in com-binatie met Communicatie en Dienstverlening. Daarnaast omvat zijn portefeuille Groen, Milieu, Reini-ging, Verkeer en Vervoer, Monumenten en Recreatie.

Door het overstappen van Kees naar het college, is besloten dat Wim Stam de nieuwe fractievoorzitter wordt en Harmen Hoogenhout zal als tweede raadslid gaan fungeren. Arie Vossestein blijft onze fractieas-sistent.

We mogen met dit alles terugzien op een succesvolle periode. Onze twee zetels konden behouden blijven bij de laatste verkiezingen en nu zijn we ook nog collegepartij geworden. Er breekt voor ons nu een uitda-gende tijd aan. We zijn dankbaar voor dit resultaat en zien het ook als een zegen op en waardering voor onze inzet in de afgelopen jaren.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

ChristenUnie-SGP gaat deelnemen aan college De Ronde Venen

In de achterliggende weken zijn informatie- en coalitiebesprekingen gevoerd, waar ChristenUnie-SGP De Ronde Venen met succes aan heeft deelgenomen. Onze lijsttrekker Kees Schouten wordt per 3 januari a.s. wethouder van o.a. Kernenbeleid. Wim Stam en Harmen Hoogenhout zullen op diezelfde dag als raadsleden worden beëdigd. Nadat informateur Ernst Haitsma medio … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: