Meer Aalsmeer Winkeldorp

Meer Aalsmeer Winkeldorp

Bij Aalsmeer denken de meeste mensen aan bloemen en water, niet aan winkels of horeca. Toch heeft Aalsmeer een goede mix van leuke speciaalzaken en moderne winkelketens. Hoewel het ‘centrum’ niet centraal ligt, vormt het van oudsher het hart van Aalsmeer. Het winkelgebied is geconcentreerd in de Zijdstraat en rond het Raadhuisplein. Wie er oog voor heeft, ziet in het centrum nog enkele mooie, historische pandjes naast meer tot de verbeelding sprekende gebouwen als het Aalsmeerse raadhuis en Korenmolen De Leeuw. Je vind hier nog ouderwetse specialisten zoals de groenteboer, de slager en de fietsenmaker, maar ook bekende namen als Hema, Blokker en Albert Heijn. De horeca is verspreid door het centrum te vinden, van bruine kroeg en eetcafé tot chique restaurant. Op de uitgebreide website van www.aalsmeercentrum.nl tref je een overzicht van het winkelaanbod, evenementen en nog meer bruikbare informatie aan.

Weekmarkt
Iedere dinsdag is er de weekmarkt in Aalsmeer. Verschillende markthandelaren bieden verschillende waren aan zoals groente, fruit, kip, verse vis, kaas, maar ook bloemen en planten en allerhande producten. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats op het Praamplein. Parkeren is gratis (denk om je blauwe schijf). De markt is ook bereikbaar met de boot vanaf de Ringvaart.

Koopavonden
Elke vrijdagavond is het koopavond in Aalsmeer, een groot aantal winkels is op die avond tot 20.00 uur geopend.

Parkeren
Het winkelgebied Aalsmeer Centrum is zowel met het openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar. Gratis parkeren is mogelijk op het Raadhuisplein, Praamplein en de straten rond het winkelgebied. Denk wel om de blauwe schijf! U mag twee uur gratis parkeren. Aalsmeer Centrum is ook via de Ringvaart per boot bereikbaar; aan Praamplein zijn diverse aanlegplaatsen. Het is ook mogelijk te parkeren in de parkeergarage van Studio's Aalsmeer via de Van Cleeffkade. Voor slechts 5 euro kunt u hier de hele dag parkeren. Het is maar een kleine wandeling naar het winkelgebied.

De winkels hanteren eigen openingstijden dus kijk voor de openingstijden van specifieke winkels op www.meeraalsmeer.nl.

Contactgegevens
p/a Postbus 375
1430 AJ Aalsmeer
E-mail: info@meeraalsmeer.nl
Website: www.meeraalsmeer.nl

   

Openingstijden
Maandag
13:00 - 18:00
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

Nieuws

24 nov 2021
Koop lokaal en win shoptegoed in Aalsmeer Centrum
December is DE tijd om anderen te verrassen met een leuk cadeau en jezelf t…
09 nov 2021
Ondernemers Aalsmeer Centrum spelen voor Sinterklaas
Sinterklaas komt zaterdag weer in Nederland aan en ook in Aalsmeer Centrum …
09 sep 2021
‘Hier met je kassabon’ in Aalsmeer Centrum
De ondernemers uit Aalsmeer Centrum gaan na de ‘Koopjesdag’ nog…
03 sep 2021
Meer Aalsmeer wordt Aalsmeer Centrum
Vooruit kijken naar nog betere tijden. Dat doen de ondernemers uit Aalsmeer…


')