001 -Family

Meer dan 300 bezoekers bij opening expositie ŒKunst als geschenk


Geplaatst op: 30 oktober 2007
UITHOORN ­ De opening zondagmiddag van de expositie ŒKunst als geschenk¹ in Galerie Fort aan de Drecht trok maar liefst meer dan 300 bezoekers. Ondanks die drukte werd er aardig wat gekocht van de tentoongestelde kunstwerken.

In haar openingstoespraak stelde burgemeester Berry Groen onder meer dat de gemeente Uithoorn trots mag zijn op het fenomeen ŒKunst als Geschenk¹, dat in de zeventiger jaren van start is gegaan in de toenmalige expositieruimte De Olievaar aan de Anton Philipsweg.

Traditiegetrouw was er weer de loterij. De winnaar kreeg een waardebon van 50 Euro, te besteden aan een tentoongesteld kunstwerk. ³Het was trouwens niet altijd gemakkelijk om de prijswinnaar uit de hoge hoed te toveren², aldus burgemeester Groen. ³Ook mijn voorgangers, de burgemeesters Brautigam en Castenmiller hebben sons hele reeksen nummers moeten afroepen en hadden een welhaast doorweekt overhemd voordat de uiteindelijke winnaar zich meldde. Hopelijk gaat dat dit jaar soepeler en worden u en mij het declameren van eindeloze cijferreeksen bespaard², aldus mevr. Groen, die over profetische gaven bleek te beschikken. Bij het tweede nummer meldde de prijswinnaar zich namelijk al.

Burgemeester Groen memoreerde voorts, dat het college van burgemeester en wethouders in het kader van de begroting voor 2008 de gemeenteraad voorstellen om de culturele stand van zaken te inventariseren. ³Dat kan een aanzet zijn voor het ook op het culturele front nog meer bijdragen aan ŒUithoorn mooi wel!¹ Bij die inventarisatie komen we natuurlijk ook bij het bestuur van Galerie Fort aan de Drecht terecht².

De expositie ŒKunst als Geschenk¹ duurt t/m 16 december 2007. De openingstijden zijn op donderdag en vrijdag van 14 -16 uur en op zaterdag en zondag van 12 -17 uur. Speciaal op de wat rustiger do/vrij kunnen bezoekers in de Galerie ook een kopje koffie/thee drinken.

Galerie Fort a/d Drecht
Grevelingen 50, 1423 DN Uithoorn,
T 0297-521162, www.galeriefortaandedrecht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meer dan 300 bezoekers bij opening expositie ŒKunst als geschenk

UITHOORN ­ De opening zondagmiddag van de expositie ŒKunst als geschenk¹ in Galerie Fort aan de Drecht trok maar liefst meer dan 300 bezoekers. Ondanks die drukte werd er aardig wat gekocht van de tentoongestelde kunstwerken. In haar openingstoespraak stelde burgemeester Berry Groen onder meer dat de gemeente Uithoorn trots … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: