Inspannend ontspannen met toneel


Geplaatst op: 3 september 2007
De scholen zijn weer begonnen. Er moet weer gepresteerd gaan worden! Voor de nodige ontspanning kan uw kind meedoen met één van de toneelcursussen van De Speltuin die half september van start gaan.

In alle toneelcursussen van De Speltuin is veel ruimte voor eigen inbreng. Er wordt niet toegewerkt naar een uitvoering; het plezier in het samen toneel maken staat voorop! Hierdoor zijn de toneelclubs ook geschikt voor kinderen die verlegen zijn of weinig zelfvertrouwen hebben.

SpelToneel op woensdagmiddag en zaterdagochtend is voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Hier wordt vooral gespeeld met muziek, verhalen en net-alsof-spelletjes. Samen met andere kinderen ontdekken wat toneelspelen is. Spelenderwijs worden kinderen geprikkeld hun eigen fantasie te ontwikkelen.

FantasieToneel op woensdagmiddag is voor de 7 tot 9 jarigen een ontdekkingstocht naar wat toneelspelen is en hoe je daarin leuk kunt samen spelen met anderen. De kinderen leren veel zelf te verzinnen en te doen. Er hoeven geen teksten en rollen uit het hoofd te worden geleerd. Het belangrijkste is dat ze plezier hebben in het spel op dat moment en meer “durf” ontwikkelen.

Voor de 10 tot 12 jarigen biedt het ImprovisatieToneel veel uitdaging. Middels leuke toneeloefeningen leren de kinderen gebruik te maken van hun stem, mimiek en energie. Ze leren korte toneelstukjes te spelen, waarbij ze veel zelf mogen bedenken. Het improviseren wordt stapsgewijs geleerd. Iedere keer is het weer anders, improvisatietoneel is nooit saai! De locaties zijn dit cursusjaar in Wilnis.

Tijdens de cursussen leren kinderen zich te uiten, samen te werken, hun ideeën en fantasie vorm te geven. Spelenderwijs worden sociale vaardigheden geoefend en wordt het zelfvertrouwen van de kinderen vergroot. Het thema zelfvertrouwen loopt als een rode draad door alle andere activiteiten van De SpelTuin heen. Interesse? Kijk dan op de website www.despeltuin.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Astrid Millenaar, telefoonnummer 0297-285520 of via e-mail: astrid@despeltuin.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inspannend ontspannen met toneel

De scholen zijn weer begonnen. Er moet weer gepresteerd gaan worden! Voor de nodige ontspanning kan uw kind meedoen met één van de toneelcursussen van De Speltuin die half september van start gaan. In alle toneelcursussen van De Speltuin is veel ruimte voor eigen inbreng. Er wordt niet toegewerkt naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: