001 -Family

Mannen met vals geld vrijgesproken


Geplaatst op: 23 mei 2007
Mijdrecht - Een 26-jarige man uit Mijdrecht en een 23-jarige Amsterdammer zijn door de politierechter in Utrecht vrijgesproken van het uitgeven van vals geld in een cafe in Mijdrecht.

Tegen beide mannen was drie maanden gevangenisstraf geeist.

De twee verdachten werden twee maanden geleden aangehouden in een cafe in Mijdrecht. Volgens het personeel hadden ze drie valse biljetten uitgegeven. De mannen bestelden steeds drie goedkope drankjes en betaalden met een briefje van 50 euro. Een barkeeper ontdekte dat er vals geld in de kassa zat. Hij schakelde de beveiliging in.

De politie voerde de twee mannen af. Ze ontkenden dat ze wisten dat ze vals geld hadden. De Amsterdammer vertelde dat hij zijn briefje in een cafe in Amsterdam had gekregen als wisselgeld. De Mijdrechter zei dat hij net gepind en het uit de pinautomaat was gekomen.

Beide mannen hadden een zeer uitgebreid strafblad. De officier van justitie was ervan overtuigd dat ze wisten dat ze vals geld uitgaven. De officier eiste drie maanden cel tegen beide mannen.

De raadslieden benadrukten dat het heel moeilijk was om de briefjes van echt te onderscheiden. Ze wezen erop dat zelfs de barkeeper, iemand die dagelijks met geld omgaat, het geld in eerste instantie gewoon had aangenomen. Raadsman Lamers vroeg zich bovendien af hoe de personeelsleden zo zeker konden weten dat het geld in de kassa van zijn client was.

Rechter Bueno was het voor een belangrijk deel met de raadslieden eens. Bueno had zich er bijzonder aan gestoord dat de politie nauwelijks onderzoek had gedaan. De politie gaat er blijkbaar vanuit dat iedereen het wel ziet dat het om vals geld gaat. ‘Ik weet dat niet zo zeker’, mopperde Bueno en hoewel de rechter grote had moeite met de smoes van de Mijdrechter, die het geld zou hebben gepind, sprak de rechter beide verdachten vrij.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: AD

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mannen met vals geld vrijgesproken

Mijdrecht - Een 26-jarige man uit Mijdrecht en een 23-jarige Amsterdammer zijn door de politierechter in Utrecht vrijgesproken van het uitgeven van vals geld in een cafe in Mijdrecht. Tegen beide mannen was drie maanden gevangenisstraf geeist. De twee verdachten werden twee maanden geleden aangehouden in een cafe in Mijdrecht. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: