De Baat (7e)
Gemeente Aalsmeer: 'Gooi uw energielabel niet bij het oud papier'

Gemeente Aalsmeer: 'Gooi uw energielabel niet bij het oud papier'


Geplaatst op: 28 januari 2015

Zo'n 5 miljoen woningeigenaren krijgen rond deze tijd van de overheid een brief met het 'voorlopige energielabel' voor hun huis. Een Europese afspraak die woningeigenaren ertoe moet aanzetten energie te besparen. Bij verkoop en verhuur van een woning is een definitief energielabel vanaf dit jaar verplicht op straffe van een fikse boete. Maar wat heb je eraan als je geen verkoop- of verhuurplannen hebt? Gooi de brief met het voorlopige label dan vooral niet bij het oud papier. Dat label kan namelijk een indicatie zijn dat u nog heel veel kunt besparen. En als u het niet voor het milieu doet, doe het dan voor uw eigen portemonnee.

Wat heeft u aan een energielabel?
Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig of juist energieverspillend uw woning is. Label A is het zuinigst, label G het minst zuinig. Met bijvoorbeeld woningisolatie en zonnepanelen kan het energielabel én het energieverbruik behoorlijk worden verbeterd. Dat scheelt geld in uw portemonnee, want de energierekening wordt immers lager. In de toekomst zal een energiezuinige woning bovendien beter in de markt liggen en dus beter te verkopen zijn dan een woning met een hoog energieverbruik. Banken mogen overigens een hogere hypotheek verstrekken aan kopers van een energiezuinig huis en hebben gunstigere condities voor leningen om een huis energiezuiniger te maken. Een goed energielabel levert u dus voordelen op! U doet er goed aan om op onderzoek uit te gaan naar hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken. Start met een bezoek aan het Energieloket van Sienergie en de gemeente Aalsmeer in het Boekhuis in Aalsmeer. Daar krijgt u gratis en onafhankelijk advies over de mogelijkheden en de kosten en baten van energiebesparende maatregelen en in welke mate die maatregelen uw energielabel verbeteren.

Van voorlopig naar definitief energielabel
De overheid heeft op basis van bouwjaar, grootte en type van de woning een inschatting van uw energielabel gemaakt. Wilt u uw huis verkopen? Uw verkoopmakelaar kan u helpen om aan een definitief energielabel te komen. Heeft u geen verkoopplannen en is de woning in de loop van de jaren geïsoleerd? Of heeft u net bijvoorbeeld een nieuwe CV-ketel of zonnepanelen laten installeren? Dan kunt u uw voorlopige energielabel zelf verbeteren op www.energielabelvoorwoningen.nl. Uiteraard moet u met rekeningen en foto’s aantonen dat de maatregelen ook echt zijn uitgevoerd. Bij het Energieloket van Sienergie laten wij u graag zien hoe de webapplicatie werkt. Dat kost u niets. Wilt u uw voorlopige of gewijzigde energielabel definitief laten maken dan kiest u in de webapplicatie een onafhankelijke deskundige die tegen betaling toetst of uw energielabel klopt. Die komt niet meer bij u langs maar controleert op afstand de door u ingevulde gegevens. Dat is vele malen goedkoper dan wat u tot nu toe kwijt was voor een energielabel. Ook Sienergie werkt met gecertificeerde energielabelspecialisten. Vraag ernaar bij het Energieloket. Geen computer? Ook dan helpen we u uiteraard graag.

Energieloket
Het Energieloket van Sienergie is gevestigd in het Boekhuis, Zijdstraat 12 in Aalsmeer. Hier kunt u tijdens winkelopeningstijden terecht voor gratis informatieve brochures over woningverbeteringen die leiden tot een lager energieverbruik en een beter energielabel. Elke woensdag kunt u bovendien tussen 15 en 18 uur gratis en zonder afspraak aanschuiven bij onze energieadviseur voor een onafhankelijk persoonlijk adviesgesprek. Sienergie kan u deze service gratis aanbieden dank zij de financiële bijdrage van de Gemeente Aalsmeer. Kijk voor meer informatie op www.sienergie.nl en www.aalsmeer.nl/duurzaamheid.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer: 'Gooi uw energielabel niet bij het oud papier'

Zo'n 5 miljoen woningeigenaren krijgen rond deze tijd van de overheid een brief met het 'voorlopige energielabel' voor hun huis. Een Europese afspraak die woningeigenaren ertoe moet aanzetten energie te besparen. Bij verkoop en verhuur van een woning is een definitief energielabel vanaf dit jaar verplicht op straffe van een Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: