Mirelle Valentijn, medeoprichtster van stichting omgaan met pesten en trainer uit Wilnis en Irma Machielse trainer uit Leiden werden beide genomineerd voor de ´Freelancer of the year award 2015´. Wel 6000 deelnemers, allen zzp’er of freelancer deden mee. Mirelle en Irma kregen prachtige beoordelingen en veel stemmen uit hun netwerk. Daardoor wisten ze zich te plaatsen in de top honderd en mochten zij door naar de 2e ronde. In deze 2e ronde bereikten zij beide de top 10 in de categorie training en coaching.
Het initiatief voor de FOTY award is genomen door Jeroen en Robbie Sakkers om meer positiviteit te creëren over en rond de zzp’er. De wedstrijd biedt een podium voor zzp’ers, waarmee zij zich kunnen profileren. Zij krijgen via de competitie de kans om hun inhoud en kwaliteit als zzp’er aan de buitenwereld te laten zien.
Afgelopen weekend stonden de trainers op zaterdag 21 februari in de finale en barste de strijd om de titel Freelancer of the Year 2015 los in het Postillion Hotel Dordrecht. Alle deelnemers zijn op de foto gezet door een professionele fotograaf. Die foto’s zijn straks terug te zien in het ZZP Jaarboek 2015/2016. Mirelle en Irma deden vervolgens hun uiterste best om in de videopitch hun bedrijf zo goed mogelijk naar voren te laten komen. Zij hebben beiden op hun eigen wijze het voorkomen, tijdig signaleren en aanpakken van pesten onder de aandacht gebracht.
Mirelle ging dieper in op de gevolgen van pesten die zij aan den lijve heeft ondervonden. Zij wil een voorbeeld zijn voor anderen en ziet zichzelf als het levende bewijs dat er een (gelukkig) leven na pesten kan zijn. Dat gunt zij anderen ook. 1 op de 8 kinderen word gepest en zij ziet dagelijks in haar werk hoe schadelijk de gevolgen zijn. Zij werkt vanuit praktijk voor levensgeluk in Wilnis als trainer, docent en auteur van educatief materiaal zoals o.a. de ‘ik denk me sterk’ kaarten. Als professional zet zij haar hart, ervaringsdeskundigheid en kennis in. Zij heeft oog voor pesten als persoonlijk trauma, groepsprobleem en de betrokkenen om de groep heen zoals beroepskrachten en ouders. Zij gelooft in netwerken, ook via de media en samenwerkingspartners en bundelt daarnaast talenten met andere zzp-ers. Tien jaar geleden heeft zij stichting omgaan met pesten samen met anderen opgericht. Zij is trots op het opleidingsaanbod en de erkende anti-pestprograma’s van de stichting. Het landelijk trainersteam uitbreiden is een van haar missies. Zij deed een call to action in haar pitch. Bevind jij of iemand die jij kent zich in een lastige situatie? Heb jij de wens een steen bij te dragen aan het levensgeluk van anderen? Ga naar praktijkvoorlevensgeluk.nl
De video pitch wordt uiteindelijk door een gerenommeerde jury, tijdens een juryberaad, beoordeeld. De criteria waar de jury op let en waarop iedere deelnemer wordt beoordeeld zijn: persoonlijk verhaal, specialisme, businesscase, groeipotentie, professionele uitstraling en slim ondernemen.
De jury bestaat uit experts die veel weten over ondernemen, die zelf zzp’er of freelancer zijn, of uit organisaties die veel zzp’ers inhuren. Alle juryleden dragen freelancers en zzp’ers een warm hart toe – op persoonlijke titel en via hun organisatie(s), dat is ook de reden dat ze de FOTY award steunen.
De winnaars van de FOTY Award 2015 worden uiteindelijk op 4 april op het uitreikingsevent bekend gemaakt door Mark Rutte, de “Dag van de ZZP’ER”.
De FOTY Awards wordt dit jaar georganiseerd door BNR Nieuwsradio, Knab,Telfort Zakelijk en Victor Mundi met als doel de beste ondernemer van Nederland te vinden.