001 - Tuimarkt
GroenWest kiest voor beperkte huurverhoging

GroenWest kiest voor beperkte huurverhoging


Geplaatst op: 20 april 2015

Een duidelijke keuze voor betaalbaarheid

GroenWest kiest dit jaar voor een beperkte huurverhoging van 1%. Zo willen wij een bijdrage leveren aan de betaalbaarheid van onze woningen. “Steeds meer huishoudens hebben moeite om de huur te betalen. Daarbij hebben we duidelijk gekozen voor onze doelgroep, de huishoudens met een inkomen beneden € 43.786. Voor de groep met een inkomen daarboven zetten wij de lijn door van de afgelopen jaren”, aldus Karin Verdooren (directeur-bestuurder GroenWest). De keuze voor deze beperkte huurverhoging voor de doelgroep is mogelijk omdat GroenWest haar middelen efficiënter inzet.

Huurverhoging 1% voor lage en middeninkomens
De huishoudens met een laag en middeninkomen (jaarinkomen beneden € 43.786) krijgen dit jaar een huurverhoging van 1%, gelijk aan de inflatie. Deze verhoging is lager dan de toegestane verhoging van 2,5% voor de lage inkomens en 3% voor de middeninkomens. De afgelopen twee jaar hebben deze huishoudens een huurverhoging boven inflatie gekregen.

Huurverhoging 5% voor hogere inkomens
Net als voorgaande jaren maakt GroenWest ook dit jaar gebruik van de mogelijkheid voor inkomensafhankelijke huurverhoging voor de huishoudens met een inkomen boven € 43.786. De huurverhoging voor deze groep wordt 5%. Wij willen voor deze groep huurders een huurprijs die overeenkomt met de markthuur van de woning.

Een duidelijk signaal van HV Weidelanden
Ook HV Weidelanden maakt zich er hard voor om het wonen betaalbaar te houden. Jan Peltenburg, voorzitter van HV Weidelanden: “Wij vertegenwoordigen de belangen van de huurders en maken ons, net als GroenWest, zorgen over de betaalbaarheid. Wij hebben dan ook een duidelijk signaal afgegeven richting GroenWest om te kiezen voor een beperkte huurverhoging voor de lage en middeninkomens. Het stemt ons positief dat GroenWest het besluit heeft genomen om de huurverhoging van dit jaar voor deze groepen huurders beperkt te houden.”

Efficiëntere inzet van middelen
De keuze voor de beperkte huurverhoging voor de doelgroep is mogelijk omdat wij onze middelen efficiënter inzetten, onder meer door de reorganisatie. Door scherp te zijn op onze interne kosten kunnen we meer middelen ter beschikking stellen voor de volkshuisvesting. Daardoor kunnen we ook blijven investeren in het onderhoud en het energiezuinig maken van onze woningen. Een belangrijke ontwikkeling, want een energiezuinige woning zorgt voor lagere woonlasten, nu en in de toekomst.


Bijlage
groenwest-folder-huurverhoging-2015

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

GroenWest kiest voor beperkte huurverhoging

Een duidelijke keuze voor betaalbaarheid GroenWest kiest dit jaar voor een beperkte huurverhoging van 1%. Zo willen wij een bijdrage leveren aan de betaalbaarheid van onze woningen. “Steeds meer huishoudens hebben moeite om de huur te betalen. Daarbij hebben we duidelijk gekozen voor onze doelgroep, de huishoudens met een inkomen Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: