001 -Family
Gemeente boos na vuurwerkbom Speelwoud Wilnis

Gemeente boos na vuurwerkbom Speelwoud Wilnis


Geplaatst op: 29 december 2015

Het speeltoestel in het Speelwoud in Wilnis, in de vorm van een brandweerauto, is zondag 27 december zwaar beschadigd, waarschijnlijk als gevolg van ontploffend vuurwerk. Volgens een eerste schatting gaat herstel van het speeltoestel 15 duizend euro kosten. De gemeente heeft bij de politie aangifte gedaan van deze zinloze vernieling.

Waarschijnlijk is in de ruimte onder de ‘motorkap’ van het toestel een flinke hoeveelheid vuurwerk tot ontploffing gebracht. Door de klap is de motorkap onherstelbaar beschadigd en zijn de metalen vloerplaten vervormd en deels losgekomen. Alle bevestigingen in het toestel zijn kapot of vervormd. In de bestuurderscabine zijn de wanden, het zitje en de bevestigingen vervormd, ontzet of kapot.

Waarschijnlijk kan het toestel alleen in de fabriek van de leverancier worden gerepareerd. Dat betekent dat er naast reparatie- ook transportkosten moeten worden betaald, plus kosten voor verwijderen en terugplaatsen. Een eerste berekening van de schade komt uit op 15.000 euro.

Vorige maand lieten schavuiten ook al een vuurwerkbom ontploffen in het Speelwoud. De gemeente deed daar tevens aangifte van.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente boos na vuurwerkbom Speelwoud Wilnis

Het speeltoestel in het Speelwoud in Wilnis, in de vorm van een brandweerauto, is zondag 27 december zwaar beschadigd, waarschijnlijk als gevolg van ontploffend vuurwerk. Volgens een eerste schatting gaat herstel van het speeltoestel 15 duizend euro kosten. De gemeente heeft bij de politie aangifte gedaan van deze zinloze vernieling. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: