Atlantis 2 boekt ruime overwinning

Geplaatst op: 9 april 2012

Afgelopen zaterdag stond voor het door de Rabobank gesponsorde Atlantis 2 de eerste thuiswedstrijd van het tweede deel van de veldcompetitie op het programma. Tegenstander was Velocitas uit Leiderdorp. In de heenwedstrijd wist Atlantis 2 door een slechte beginfase niet te winnen. Deze zaterdag had Atlantis 2 vanaf het begin de wedstrijd in handen. Na 70 minuten was de Rabobankploeg de terechte winnaar, eindstand 16-10.

Hoofdcoach van de seniorenselectie van Atlantis, Frits Bruintjes, heeft ervoor gekozen tussen de zaal- en veldcompetitie een aantal nieuwe spelers voor het eerste team te selecteren. Hierdoor is ook de samenstelling van Atlantis 2 gewijzigd. Aan coach Tamira Breedijk de taak om dit nieuwe team in goede banen te leiden. Voor aanvang van de wedstrijd werd door haar benadrukt dat er scherp begonnen moest worden om niet, net als in de heenwedstrijd, tegen een vroege onoverbrugbare achterstand aan te kijken. Atlantis 2 nam deze boodschap mee het veld in en wist de eerste twee aanvallen af te ronden met een doelpunt. Velocitas begon ook scherp aan de wedstrijd, hun eerste aanval leidde ook direct tot een doelpunt: 2-1. Atlantis 2 bleef rustig aanvallen en ging op zoek naar de juiste kansen. In de eerste helft bleek Atlantis 2 vooral van afstand trefzeker. Aan het einde van de eerste helft was een 9-3 voorsprong gecreëerd.

In de tweede helft zou Atlantis 2 de scherpte van de eerste helft moeten zien vast te houden. Hoewel het gat van zes doelpunten comfortabel was, was de overwinning zeker nog niet binnen. In het verleden heeft Atlantis 2 grote voorsprongen uit handen gegeven. Het was zaak dat deze zaterdag niet te laten gebeuren. Het leek er aan het begin van de tweede helft op dat Atlantis doorging waar het gebleven was. In de eerste aanval van de Rabobankploeg werd direct van afstand gescoord. Dit bleek echter niet de inleiding voor nog meer doelpunten van Atlantis. Atlantis ging slordig om met het balbezit, waardoor Velocitas de kans kreeg meer aan te vallen. Hierdoor wist de Leiderdorpse ploeg de comfortabele voorsprong van Atlantis terug te brengen tot drie doelpunten: 11-8. Nog een treffer van Velocitas zou de moraal van Atlantis 2 geen goed hebben gedaan. Gelukkig bleef deze treffer uit en was het invaller Maarten Helsloot die met zijn derde treffer het vertrouwen weer helemaal terugbracht. Atlantis speelde hierna de wedstrijd goed uit en wist de marge weer terug te brengen naar zes doelpunten. Met een 16-10 overwinning kan Atlantis 2 met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet zien.

Komende zaterdag speelt Atlantis 2 om 15.00 uur in Noordwijk tegen hekkensluiter Fluks. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Atlantis 2 is op 28 april. Om 13.55 uur is kampioenskandidaat Fiks de tegenstander.

Afgelopen zaterdag stond voor het door de Rabobank gesponsorde Atlantis 2 de eerste thuiswedstrijd van het tweede deel van de veldcompetitie op het programma. Tegenstander was Velocitas uit Leiderdorp. In de heenwedstrijd wist Atlantis 2 door een slechte beginfase niet te winnen. Deze zaterdag had Atlantis 2 vanaf het begin … Lees meer »