Ad.nl meldt vandaag:
Terwijl haar baby rustig in de kinderwagen lag te slapen, verstopte de moeder etenswaren bij het kindje. Het personeel van de supermarkt in Mijdrecht had het trucje door en zodoende moest de 25-jarige Angelique S. zich vandaag verantwoorden bij de Utrechtse politierechter.
Die veroordeelde de vrouw tot 100 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Volgens de politierechter in Utrecht heeft Angelique S. zich schuldig gemaakt aan winkeldiefstal met geweld. Toen zij tijdens het doen van boodschappen bij supermarkt Boni in Mijdrecht werd betrapt op diefstal, raakte de Utrechtse vrouw slaags met het personeel.
Oploskoffie
Het voorval speelde zich af op 5 september van het afgelopen jaar. In de supermarkt in winkelcentrum De Lindeboom verstopte de vrouw peper en oploskoffie in de kinderwagen van haar baby. Op weg naar de uitgang werd zij door twee medewerksters aangesproken. Op camerabeelden is te zien dat de winkeldievegge een duw geeft en er een worsteling met het personeel ontstaat. Daarbij zou door de Utrechtse zijn geslagen, geschopt en geknepen. S. werd zelf in haar rug gebeten.
,,Ik heb me meer verdedigd’’, stelde de Utrechtse tegenover de politierechter. Volgens de vrouw wilde ze rustig op de politie wachten, maar raakte ze in paniek toen de kinderwagen met haar drie maanden oude baby in het gedrang raakte. Er zou tegen de wagen zijn geschopt. ,,Ze wilde haar kind in veiligheid brengen’’, bepleitte haar advocaat vrijspraak voor het geweld. Ook de twee winkelmedewerksters zouden bij de politie hebben verklaard dat ze bang waren dat de baby uit de kinderwagen zou vallen.
Voor de rechter stond echter vast dat de vrouw was begonnen door als eerste een duw te geven. ,,Het begint wel bij u’’, hield ze S. voor. ,,U heeft wel geprobeerd met geweld weg te komen.’’
Dakloos
Toch hield de rechter er in de straf rekening mee dat de Utrechtse druk bezig is haar leven weer op de rails te krijgen. S. was vorig jaar buiten haar schuld door toedoen van haar toenmalige bewindvoerder dakloos geraakt, maar inmiddels heeft ze weer onderdak gevonden en zijn haar financiën geregeld. Ook gaat het volgens de reclassering uitstekend met haar kindje.
Het Openbaar Ministerie eiste tegen S. een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De rechter hield het bij 100 uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk. Als bijzondere voorwaarde legde de politierechter haar ook reclasseringstoezicht op, om ‘van een afstand een oogje in het zeil te houden’. De Utrechtse krijgt al hulp en begeleiding van een sociaal wijkteam.