001 - Escaperoom aglemeen
Aalsmeer is volgens Elsevier 'Economische Toplocatie'

Aalsmeer is volgens Elsevier 'Economische Toplocatie'


Geplaatst op: 24 juli 2017

Aalsmeer heeft in het jaarlijkse Elsevier-onderzoek naar economische toplocaties in Nederland de 18e positie gehaald. De aanpak is dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. De prestatie is afgezet tegen het inwoneraantal. Zo kunnen de prestaties onderling goed worden vergeleken. Met een cijfer van 7,72 scoort Aalsmeer een plek nipt achter grote steden als Haarlemmermeer, Amsterdam, Eindhoven (8,06) en Nieuwegein (8,09), maar boven grote steden als Rotterdam (8,01) en Utrecht (7,94). En staat daarmee boven steden als Arnhem (nr. 19), Alkmaar (nr. 20), Apeldoorn (nr.25), Amstelveen (nr. 45) en Venlo (nr. 50).

Wethouder Economische Zaken Ad Verburg van gemeente Aalsmeer is 'ontzettend trots' op de 18e plek van Aalsmeer. Volgens hem wordt de goede score mogelijk gemaakt door alle Aalsmeerse ondernemers. Wethouder Verburg: “Aalsmeer bloeit, ook in economisch opzicht. Sterke stijging van grondverkopen en ondernemers die starten, uitbreiden of naar ons toe verhuizen. De werkgelegenheid die dit met zich meebrengt is belangrijk, ook voor omliggende gemeenten. Ondernemend Aalsmeer blijkt het ook heel goed te doen in onze ondernemende gemeente met 2700 bedrijven op het aantal van 14.700 werkzame personen en 31.386 inwoners. Niet voor niets zitten in Aalsmeer al een paar jaar op rij de meeste snelgroeiende bedrijven. Aalsmeer is het wereldhandelscentrum voor bloemen en planten met veel groothandelsbedrijven met een miljardenomzet. Ook de aanverwante bedrijven en de jachtbouw en toerisme leveren een steeds grotere bijdrage aan de economie. We blijven investeren in de economie en logistiek met verbeteringen als de Ongestoorde Logistiek Verbinding Greenport Aalsmeer, maar ook in zaken als accountmanagement, innovatie, onderwijs en arbeidsmarkt.”

Versterken lokale economie

De ‘ondernemingsdichtheid’ in Aalsmeer ligt met meer dan 75 bedrijven per vierkante km maar liefst 300% boven het landelijk gemiddelde (24 per km2). Het college van Aalsmeer wil een goed vestigingsklimaat behouden en versterken, zodat bestaande bedrijven beter kunnen ondernemen en nieuwe bedrijven zich willen vestigen in Aalsmeer. Daarom is door gemeente Aalsmeer, samen met meer dan 50 Aalsmeerse ondernemers, bedrijven, (winkeliers)verenigingen en belangenorganisaties, een nieuwe Economische Agenda opgesteld en het daaraan gekoppelde uitvoeringsprogramma is volop in uitvoering. Wethouder Economische Zaken Ad Verburg: “We willen een goed ondernemersklimaat behouden voor alle bedrijven in de gemeente, zowel voor middenstanders als ondernemers in de sierteelt en watersport. Ook willen we nog meer nieuwe bedrijven aantrekken. Het bedrijventerrein Green Park Aalsmeer is volop in ontwikkeling. Door de aanleg van de nieuwe N201 ligt dit op vijf minuten van Schiphol. Op Green Park Aalsmeer is op dit moment een van de grootste en duurzaamste bakkerijen van Europa Bakkersland gevestigd, maar ook grote bedrijven als het Amerikaanse bedrijf Decowraps en Scotch en Soda. Ook bestaande bedrijven zoals PTMD en Groenland BV groeien. Groenland gaat een extra vergelijkbaar nog duurzamer gebouw neerzetten. Ook deze bedrijven hebben voor Aalsmeer gekozen door de goede logistiek en de locatie van Aalsmeer in het centrum van de Randstad.”

Directeur van Groenland John Celie: “Het college en de directie van Green Park Aalsmeer luisteren goed naar wat ondernemers nodig hebben en nemen snel actie als zaken mogelijk zijn. Het accountmanagement werkt goed, de logistiek is nu al goed en zal met de Ongestoorde Verbinding Greenport nog meer verbeteren. En er is hier nog ruimte om te ondernemen!”

In het jaarlijks onderzoek 'Toplocaties' door weekblad Elsevier en Bureau Louter werden alle 388 gemeenten in Nederland tussen 2014 en 2016 beoordeeld op drie pijlers: aantal arbeidsplaatsen en spreiding over sectoren, toegevoegde waarde van arbeid (verschil tussen productie en verbruik) en aantal startende bedrijven. De economische prestaties zijn vervolgens afgezet tegen het inwoneraantal. De uiteindelijke onderzoeksvraag is: ‘Waar wordt het meeste verdiend per vierkante meter?’ De scores van iedere gemeente op de verschillende pijlers verschijnen eind juli. Hoe Aalsmeer scoort per pijler is dus nog even afwachten. Elsevier doet al wel een uitspraak over de locaties waar het meeste geld wordt verdiend. In 2016 behaalde Aalsmeer met een andere methodiek, in de lijst de notering 164 en het jaar daarvoor was dat positie 175.


Laatst bewerkt op: 24 juli 2017 10:04

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer is volgens Elsevier 'Economische Toplocatie'

Aalsmeer heeft in het jaarlijkse Elsevier-onderzoek naar economische toplocaties in Nederland de 18e positie gehaald. De aanpak is dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. De prestatie is afgezet tegen het inwoneraantal. Zo kunnen de prestaties onderling goed worden vergeleken. Met een cijfer van 7,72 scoort Aalsmeer een plek nipt achter … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: