001 -Brouwer Transport
Besparen op de energiekosten thuis

Besparen op de energiekosten thuis


Geplaatst op: 11 maart 2019

De energierekening gaat dit jaar weer fors omhoog. De oorzaak hiervan ligt bij de stijgingen van de leveringstarieven voor stroom en gas. Daarnaast zijn de energiebelastingen op gas ook omhoog gegaan. Gelukkig hebben bewoners de hoogte van een energierekening voor een groot deel zelf in de hand. Energie besparen en duurzamer leven begint namelijk bij jezelf.
 
Besparen op de verlichting
Ieder jaar verspillen mensen honderden euro’s aan verlichting die onnodig blijft branden in ruimtes waar we helemaal niet zijn. Schakel dus altijd de lampen uit in kamers waar niemand meer aanwezig is. Het is eventueel ook mogelijk om een timer of schakelklok voor de verlichting te branden. Zo hoeven de bewoners hier niet meer naar om te kijken. Daarnaast is het raadzaam om gloeilampen te vervangen door een spaarlamp of gloeilamp. Deze lampen verbruiken namelijk 80% minder energie dan gloeilampen. Tot slot kan men er ook voor kiezen om te investeren in slimme verlichting. De bewoners kunnen dan door middel van app op de smartphone de verlichting op afstand bedienen.
 
Besparen op stroom
Een gemiddeld huishouden gebruikt ieder jaar maar liefst 3.300 kilowattuur elektriciteit. Dat komt neer op een elektriciteitsrekening van € 660,- per jaar. Door zuinig om te gaan met stroom, kan men dit bedrag heel erg verlagen. Allereerst is het niet slim om apparaten op de stand-by te laten staan. Deze apparaten blijven namelijk stroom verbruiken wanneer de stekker in het stopcontact blijft zitten. Zeker oudere apparaten en opladers verbruiken veel stroom. Zet apparaten dus altijd volledig uit als ze niet gebruikt worden. Het is daarnaast verstandig om de vriezer regelmatig te ontdooien. IJsvorming in de vriezer zorgt namelijk voor een veel hoger energieverbruik.
 
Besparen op de verwarming
Het grootste gedeelte van de energierekening bestaat uit stookkosten. Het is dus raadzaam om het stookgebruik eens kritisch onder de loep te nemen. Door de thermostaat één graad lager te zetten, besparen mensen al snel 5% op de verwarmingskosten. Het is ook verstandig om de verwarming volledig uit te schakelen als er niemand thuis is. Ook 's nachts hoeft de verwarming niet op de hoogste stand te staan. Zet de thermostaat dan op nachtstand. Daarnaast is het ook verstandig om de cv-leidingen te isoleren, zodat de leidingen minder snel afkoelen. Vergeet ook niet om de radiatoren aan de achterzijde te voorzien van radiatorfolie. Ook het ophangen van gordijnen zorgt ervoor dat de warmte binnenshuis wordt gehouden waardoor er minder gestookt hoeft te worden.
 
Overstappen energie
Bewoners kunnen veel geld besparen door jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier. Het gaat hier vaak om honderden euro's per jaar! Dat heeft te maken met de aantrekkelijke welkomstpremies en kortingen waar nieuwe klanten gebruik van kunnen maken. Het enige wat men hier voor moet doen is hun huidige postcode invullen in een energievergelijker. Overstappen van energie is binnen enkele minuten gebeurd.


Laatst bewerkt op: 11 maart 2019 14:29

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Besparen op de energiekosten thuis

De energierekening gaat dit jaar weer fors omhoog. De oorzaak hiervan ligt bij de stijgingen van de leveringstarieven voor stroom en gas. Daarnaast zijn de energiebelastingen op gas ook omhoog gegaan. Gelukkig hebben bewoners de hoogte van een energierekening voor een groot deel zelf in de hand. Energie besparen en Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: