001 -Brouwer Transport
Laatste weekend van mei = Atelierroute KunstRondeVenen

Laatste weekend van mei = Atelierroute KunstRondeVenen


Geplaatst op: 14 mei 2019

Het kan niemand meer ontgaan: de atelierroute komt er weer aan! Het laatste weekend van mei is de 4e editie van atelierroute KunstRondeVenen. Zaterdag 25 en zondag 26 mei tonen 75 Rondeveense kunstenaars op 38 locaties, verspreid over alle kernen van De Ronde Venen, hun creaties.

Momenteel kan het winkelende publiek in Mijdrecht al met verschillende kunstwerken kennismaken. Diverse winkels bieden een plek in hun etalage aan deelnemers van de atelierroute; een samenwerking tussen Shopping Mijdrecht en KunstRondeVenen. Aan dit evenement, ‘Shopping Mijdrecht Schilderachtig’, is voor de jeugd een prijsvraag gekoppeld.

Langs de toegangswegen verschijnen weer de grote dubbelzijdige reclameborden waarin de atelierroute wordt aangekondigd, herkenbaar aan het inmiddels bekende KunstRondeVenen-logo, opgebouwd uit blauwe en licht- en donkergroene kwaststreken. Overigens hangen er op allerlei plekken in de gemeente ook raamposters en zijn er routegidsen beschikbaar waarin alle locaties en deelnemende kunstenaars vermeld staan.

Mocht toch nog iemand gemist hebben dat de tweejaarlijkse atelierroute al weer bijna van start gaat, dan zijn er nog de ludieke acties van Alize Engel en hulptroepen. Zoals op het Raadhuisplein in Mijdrecht op zaterdag 18 mei om plm. 14.30 uur, met muzikale ondersteuning van Muziek en Showkorps Triviant. Laat je aangenaam verrassen door deze optredens en hopelijk smaakt het naar meer!

Want ook tijdens de atelierroute zelf, op 25 en 26 mei, zijn er op verschillende locaties optredens van muzikanten. Op de website www.kunstrondevenen.nl vind je meer informatie over de locaties, de deelnemende kunstenaars en de optredende musici. Op de locatie ’t Oude Parochiehuis kun je tijdens de route tevens terecht bij De Inlijsteraar met vragen over het inlijsten van kunstwerken.

Er is ook gedacht aan de minder mobiele medemens: in samenwerking met maatschappelijke instellingen zoals Tympaan De Baat zullen er kunstbusjes rijden die locaties zullen bezoeken die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers.

En dan is er nog lokale omroep RTV Ronde Venen die al enkele weken achter elkaar telkens één deelnemende kunstenaar aan de atelierroute in de spotlights zet in de wekelijkse ‘Nieuwsronde’.

Tijdens de atelierroute is wederom Art Galerie ‘Boven Verwachting’ van Ton Bocxe in Wilnis de centrale locatie waar van alle deelnemers één werk te zien zal zijn. Een prima plek om je te oriënteren dus en vervolgens je eigen route uit te stippelen langs jouw favoriete kunstenaars.

Niet te missen dus, deze editie van KunstRondeVenen. Nu hoeft alleen nog maar het weer mee te werken zodat de meesten lekker op de fiets kunnen stappen. Want dat is één van de charmes van dit evenement: genieten van de mooie omgeving terwijl je van atelier naar atelier fietst, loopt of rijdt. De ateliers en verzamellocaties zijn op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: www.kunstrondevenen.nl


Laatst bewerkt op: 14 mei 2019 11:38

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Laatste weekend van mei = Atelierroute KunstRondeVenen

Het kan niemand meer ontgaan: de atelierroute komt er weer aan! Het laatste weekend van mei is de 4e editie van atelierroute KunstRondeVenen. Zaterdag 25 en zondag 26 mei tonen 75 Rondeveense kunstenaars op 38 locaties, verspreid over alle kernen van De Ronde Venen, hun creaties. Momenteel kan het winkelende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: