001 - Escape TopBanner

Windhoos richt veel schade aan in Vinkeveen en Wilnis


Geplaatst op: 6 juni 2019

De storm heeft woensdagavond laat huisgehouden in De Ronde Venen. Over Vinkeveen trok rond middernacht een windhoos die voor veel schade zorgde. De brandweer kreeg tientallen meldingen in het dorp en vroeg assistentie van de gemeente en omliggende brandweerkorpsen. Brandweerwagens hebben de hele nacht rond gereden om wegen begaanbaar te maken.

Bomen omgewaaid

In het dorp waren tientallen bomen omgewaaid. Op de Reigerstraat vielen de bomen met 'bosjes' om en ook op de Loopveltweg ging het mis. Bomen viel op auto's en beschadigden hekwerken. De straten werden volledig afgesloten met lint en de brandweer spoedde zich eerst naar de N201. De provinciale stond muurvast omdat ook daar enkele bomen over de weg lagen.

Vinkefest

Vinkefest, het feest van Vinkeveen, is ook zwaar gedupeerd. Een deel van de feesttent is weggewaaid. Het aluminium frame en het tentdoek belandden in tuinen, op daken en bij vrouw in de slaapkamer. Iedereen bleef ongedeerd, maar de schrik zit er goed in. Of het feest vrijdag van start kan gaan is nog maar de vraag. De organisatie komt later vandaag met meer informatie.

Jachthaven

Bij een jachthaven aan de Herenweg vlogen de surfplanken door de lucht. Enkele bomen zijn omgewaaid, maar belande net niet op een Bed en Breakfast. De schade is groot en enkele boten drijven stuurloos op de Vinkeveense Plassen. Morgen wordt gekeken wat de schade precies is.

De brandweer moest ook nog het water op. Op een recreatie-eiland in de Vinkeveense Plassen was iemand onwel geworden en de ambulance kan het slachtoffer niet bereiken.

Schadepost

Naar verwachting wordt de schadepost bij daglicht pas echt goed zichtbaar. Zo bleek 's ochtends vroeg al een gehele hondenkennel te zijn weggewaaid. Op de Baambruge Zuwe belandde een compleet dak in de voortuin van een woning. Waar het vandaan kwam is nog onbekend.

Burg. Padmosweg door bliksem volledig verlicht.

Loopveltweg Vinkeveen

Reigerstraat Vinkeveen

Terras waait een boot in.


Burg. Padmosweg Wilnis

Hondenkennel waait weg in Vinkeveen.

Brandweer begint om alle bomen op de Reigerstraat Vinkeveen weg te halen

Dit dak belandde in de voortuin van een woning aan de Baambugse Zuwe.

Demmerik, Vinkeveen


Loopveltweg Vinkeveen

De N201 werd afgesloten vanwege omgevallen bomen.


Kerklaan Vinkeveen

Twee bomen bij Spoorhuis Vinkeveen omgewaaid

Carpoolplaats Wilnis / N212

Demmerik, Vinkeveen

Demmerik, Vinkeveen

De boom viel precies tussen twee Bed en Breakfast in.

Vinkefest tent verwoest.

Vinkefest tent verwoest.

Dixi omgewaaid Herenweg Vinkeveen.


Foto: Denis van der Baan

Laatst bewerkt op: 6 juni 2019 04:41

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Windhoos richt veel schade aan in Vinkeveen en Wilnis

De storm heeft woensdagavond laat huisgehouden in De Ronde Venen. Over Vinkeveen trok rond middernacht een windhoos die voor veel schade zorgde. De brandweer kreeg tientallen meldingen in het dorp en vroeg assistentie van de gemeente en omliggende brandweerkorpsen. Brandweerwagens hebben de hele nacht rond gereden om wegen begaanbaar te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: