001 - Escaperoom aglemeen
Gemeente rectificeert informatie over (rest)afval in brief

Gemeente rectificeert informatie over (rest)afval in brief


Geplaatst op: 14 december 2020

Ruim 370 inwoners gaven inmiddels gehoor aan de oproep van gemeente De Ronde Venen om een kleinere afvalcontainer aan te vragen. Deze oproep stond in een brief met informatie over de afvalstoffenheffing die inwoners vorige week ontvingen. Bij de brief was ook de nieuwe afvalpas gevoegd. De gemeente heeft de oproep voor de aanvraag van een kleinere afvalcontainer inmiddels aangepast. Aanvragers hebben een toelichting gekregen over wanneer omruilen passend is. De gecommuniceerde tarieven van de afvalstoffenheffing zijn ingetrokken; deze informatie was onjuist. 

Het één keer in de drie weken ophalen van restafval en ondergrondse containers en afvalbrengstations voortaan per afvalpas toegankelijk maken. Dat zijn de eerste stappen in wat van 2021 een overgangsjaar maakt om de hoeveelheid restafval in gemeente De Ronde Venen te verminderen. In de week van 7 december kregen inwoners alvast een aan hun adres gekoppelde afvalpas opgestuurd.

Door een aaneenschakeling van vergissingen bevat de afvalpas een aantal tikfouten en is de oproep om de huidige afvalcontainer voor een kleinere om te wisselen onvolledig. De gecommuniceerde tarieven van de afvalstoffenheffing zijn daarnaast onjuist. Deze zijn herleidbaar naar de kosten voor extra afvalcontainers voor huishoudens in 2020. Deze informatie hoort dus niet in de brief thuis.  Intern is bij de betrokkenen het belang van juiste en volledige informatievoorziening benadrukt.

Rectificatie

Het ontwerp van de volgende bestelling afvalpassen (bijvoorbeeld voor nieuwe inwoners) is inmiddels aangepast. Aanvragers die hun afvalcontainer willen omruilen krijgen t/m december rechtstreeks bericht met aanvullende informatie. Deze informatie is ook zichtbaar op de bestelpagina op de gemeentelijke website. Wie nu gemiddeld genomen eens per 6 weken restafval aanbiedt of verwacht dat te kunnen bereiken door goed te scheiden, is zonder meer klaar voor een kleinere afvalcontainer. Momenteel levert dat in 2021 nog geen financiële voordelen op. Afhankelijk van gemeentelijke maatregelen kan dat in de toekomst wel gaan veranderen. Dit is aan de gemeenteraad voor wat betreft de afvalstoffenheffing 2022. De juiste tarieven van de afvalstoffenheffing worden via de gebruikelijke kanalen gecommuniceerd nadat deze zijn vastgesteld door de gemeenteraad (medio december 2020).

Lees ook: Gemeente: Foutieve tarieven in brief; omruilen restafvalcontainers nog niet mogelijk

 

 


Laatst bewerkt op: 14 december 2020 15:25

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente rectificeert informatie over (rest)afval in brief

Ruim 370 inwoners gaven inmiddels gehoor aan de oproep van gemeente De Ronde Venen om een kleinere afvalcontainer aan te vragen. Deze oproep stond in een brief met informatie over de afvalstoffenheffing die inwoners vorige week ontvingen. Bij de brief was ook de nieuwe afvalpas gevoegd. De gemeente heeft de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: