001 -Family
Nieuwjaarsgeschenk van het OM: Honderden uitgedeelde boetes door slimme camera ingetrokken

Nieuwjaarsgeschenk van het OM: Honderden uitgedeelde boetes door slimme camera ingetrokken


Geplaatst op: 31 december 2020

Het Openbaar Ministerie (OM) pakt oudjaarsdag nog even goed uit! Honderden boetes die zijn uitgedeeld door de slimme camera langs de N201 bij Amstelhoek worden kwijtgescholden.

De slimme camera stond de eerste twee weken van december langs de N201 bij Amstelhoek. Appende automobilisten werden door de slimme camera vastgelegd en direct beboet. Het nieuwe 'speeltje' is mobiel en verdween naar een andere (geheime) locatie.

Net voor kerst vielen de eerste verkeersboetes op de deurmat van overtreders. Sommige automobilisten bleken onterecht beboet. Enkele deden dit juist om het systeem te testen. Zo werden bestuurder die een portemonnee of ander niet strafbaar voorwerp vast hielden ook op de bon geslingerd. Het OM liet weten dat er een (menselijke) fout kan zijn gemaakt. ''Het is terecht dat de betrokkene hiertegen in verzet gaat'' liet een woordvoerder weten.

In alle verstuurde boetes was nog een fout geslopen. Zo stond op de bekeuring te lezen dat de overtreding werd begaan op de N201 bij Veenendaal, maar dat moest natuurlijk De Ronde Venen zijn. In beroep gaan was zinloos omdat een fout in de plaats- of tijdsaanduiding, de naam, het adres of andere kennelijke vergissing geen ‘vormfout’ is. De politie mag deze fout binnen 6 weken corrigeren en een nieuwe beschikking sturen.

Vandaag laat het OM weten alle boetes die zijn uitgedeeld door de slimme camera bij Amstelhoek in te trekken en kwijt te schelden. Dat bevestigt Marloes van Kessel, persvoorlichter van het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie. ''De pleegplaats in alle verstuurde boetes is fout'' laat zij desgevraagd weten. ''Het systeem is nieuw en dit is een kinderziekte''.

Van Kessel laat weten dat het inderdaad geen vormfout is en dat de beschikkingen normaal gesproken aangepast worden. Omdat het om een kinderziekte gaat en het OM ook haar fouten wil toegeven is besloten de boetes in te trekken. Een nieuwjaarsgeschenk mogen we het dan ook wel noemen. Om hoeveel bekeuringen het precies gaat kon zij nog niet vertellen. De aantallen lopen in de honderden. 

Wel benadrukt Van Kessel dat de overtreding daadwerkelijk begaan is en waarschuwt nogmaals eenieder geen telefoon te gebruiken tijdens het deelnemen in het verkeer.Laatst bewerkt op: 31 december 2020 11:07

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwjaarsgeschenk van het OM: Honderden uitgedeelde boetes door slimme camera ingetrokken

Het Openbaar Ministerie (OM) pakt oudjaarsdag nog even goed uit! Honderden boetes die zijn uitgedeeld door de slimme camera langs de N201 bij Amstelhoek worden kwijtgescholden. De slimme camera stond de eerste twee weken van december langs de N201 bij Amstelhoek. Appende automobilisten werden door de slimme camera vastgelegd en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: