Jaren celstraf geëist tegen duo met 104 kilo cocaïne in verstopt compartiment van auto

Jaren celstraf geëist tegen duo met 104 kilo cocaïne in verstopt compartiment van auto


Geplaatst op: 30 januari 2021

Een Irakese man en een Albanees die in een auto zaten waarin 104 kilo cocaïne verstopt zat, moeten allebei 4,5 jaar gevangenisstraf krijgen. Dat eiste het Openbaar Ministerie vrijdag.

De twee werden in augustus vorig jaar bij Abcoude van de snelweg A2 gehaald. Onder een vloermat in de auto zat een subtiel weggewerkte verborgen ruimte. Eenmaal geopend, bleken daar 104 pakketten in te zitten van een kilo cocaïne per stuk. Onversneden zou dat op straat rond de vijf miljoen euro opleveren.

Agenten stopten de auto na een melding van het ANPR-systeem dat automatisch kentekenplaten controleert om te zien of die op een lijst van de politie staan. De auto leverde een hit omdat die van een autoverhuurbedrijf was dat eerder ook een voertuig verhuurde met een verborgen ruimte. Toen agenten de auto beter controleerden, bleek de APK verlopen. Dat gaf de agenten een reden om tot de controle over te gaan.

Toen de mannen werden aangehouden, bleken zij drie versleutelde telefoons bij zich te hebben. Ook hadden ze meer dan 2000 euro op zak. Het Openbaar Ministerie eiste 4,5 jaar celstraf tegen de twee, met aftrek van voorarrest. De 31-jarige Irakese bestuurder van de auto en zijn bijrijder, een 25-jarige Albanees, horen over twee weken het vonnis van de rechter.

Lees ook: Politie deelt coronaboetes uit na ongeluk N201

Bron & tekst: RTV Utrecht


Laatst bewerkt op: 30 januari 2021 00:03

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jaren celstraf geëist tegen duo met 104 kilo cocaïne in verstopt compartiment van auto

Een Irakese man en een Albanees die in een auto zaten waarin 104 kilo cocaïne verstopt zat, moeten allebei 4,5 jaar gevangenisstraf krijgen. Dat eiste het Openbaar Ministerie vrijdag. De twee werden in augustus vorig jaar bij Abcoude van de snelweg A2 gehaald. Onder een vloermat in de auto zat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: