0001 - Skischool Aveen 2021
Toyota grootste autofabrikant ter wereld

Toyota grootste autofabrikant ter wereld


Geplaatst op: 1 februari 2021

Toyota verkocht in 2020 9,53 miljoen auto’s. De RAV4 was volgens Toyota het bestverkochte model.

Het verkooptotaal van 9,53 miljoen auto’s van Toyota omvat ook dochtermerken Lexus, Daihatsu en Hino, een fabrikant van vrachtauto’s. Het aantal ligt 11,3 procent lager dan het totale aantal verkochte auto’s in 2019. Voor Toyota is het de eerste wereldwijde verkoopdaling in negen jaar. De productie van Toyota daalde met 14,1 procent overigens nog iets steviger, in totaal rolden er in 2020 9,21 miljoen auto’s van de band.

Met 994.000 verkochte exemplaren is de RAV4 de verkooptopper van Toyota. Daarbij steeg het percentage geëlektrificeerde auto’s dat Toyota verkocht van 20 procent naar 23 procent van het totaal.

Hoewel de Japanners te maken kregen met een behoorlijke verkoopdaling, ging het bij de concurrentie nog minder. De gehele Volkswagen Group, dus inclusief Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Seat, Bentley, Bugatti en vrachtwagenfabrikanten Scania en MAN, verkocht het afgelopen jaar 9,31 miljoen voertuigen; een daling van 15 procent. Die harde klap stoot Volkswagen van de troon als grootste autofabrikant. Overigens loopt Toyota niet met de ereplaats te pronken. “Onze focus ligt niet op onze plaats in deze ranglijst, maar op het dienen van onze klanten”, zegt een woordvoerster van Toyota tegenover persbureau Reuters.

Bij Toyota van Ekris in Mijdrecht, Alphen en Maarssen hebben ze de populariteit van de RAV4 en de Corolla goed gemerkt. De verkoop in 2020 lag ver boven de verwachte doelstelling. Bij een Toyota Hybride drijft de benzinemotor+een sterke elektromotor de auto aan en voorzien zichzelf van energie. Extern laden is daarbij ook niet mogelijk. Van Ekris ziet op de Aygo na voor bijna 95% alleen Hybride auto’s verkocht worden. Ook de grote keuze in occasions bestaat grotendeels uit Hybriden. In 2020 groeide het landelijk aandeel gebruikte Hybriden auto’s ook het snelst.

Wilt u ook een Toyota Hybride? Op www.vanekris.nl treft u een compleet overzicht van nieuwe en gebruikte Toyota Hybriden.
Van Ekris bied u graag een proefrit aan op afspraak.


Laatst bewerkt op: 1 februari 2021 10:48

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toyota grootste autofabrikant ter wereld

Toyota verkocht in 2020 9,53 miljoen auto’s. De RAV4 was volgens Toyota het bestverkochte model. Het verkooptotaal van 9,53 miljoen auto’s van Toyota omvat ook dochtermerken Lexus, Daihatsu en Hino, een fabrikant van vrachtauto’s. Het aantal ligt 11,3 procent lager dan het totale aantal verkochte auto’s in 2019. Voor Toyota … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: