De Baat (2e)
Politie helpt ambulances door verkeerschaos naar schaatsongeluk Botshol

Politie helpt ambulances door verkeerschaos naar schaatsongeluk Botshol


Geplaatst op: 12 februari 2021

Hulpdiensten hadden vrijdagmiddag moeite om bij drie gewonde schaatsers te komen op de Botshol. De politie moest er aan te pas komen om de ambulances doorgang te verlenen.

Drie schaatsers raakte vrijdagmiddag rond 13:30 uur gewond op natuurgebied De Botshol bij Abcoude. De gewaarschuwde ambulances kwamen moeilijk ter plekke en zelf met zwaailicht en sirene was het lastig de slachtoffers te bereiken. Toen de eerste ziekenwagen arriveerde werd het ambulancepersoneel verbaal aangevallen door omstanders. Volgens woordvoerder Joost Lanshage van de Politie Midden Nederland ging dat op een agressieve toon. De medewerkers van de ambulance konden gelukkig wel het slachtoffer behandelen.

De politie heeft uiteindelijk ingegrepen en liet auto's privé-terrein oprijden om doorgang te creëren voor de tweede en derde ambulance. Na enkele minuten vertraging werden de slachtoffers bereikt. Alle gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De gemeente had vrijdag al verkeersmaatregelen genomen. Zo werden de straten in de omgeving van de Botshol eenrichtingsverkeer en werden er verkeersregelaars ingezet. Ondanks de genomen maatregelen was het een drukte van jewelste en liep het verkeer op sommige momenten muur vast. Bij de politie en gemeente is veel geklaagd over parkeeroverlast.

De gemeente heeft voor zaterdag en zondag een totaal autoverbod ingesteld. Lees hier meer over het autoverbod.
Laatst bewerkt op: 12 februari 2021 16:11

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politie helpt ambulances door verkeerschaos naar schaatsongeluk Botshol

Hulpdiensten hadden vrijdagmiddag moeite om bij drie gewonde schaatsers te komen op de Botshol. De politie moest er aan te pas komen om de ambulances doorgang te verlenen. Drie schaatsers raakte vrijdagmiddag rond 13:30 uur gewond op natuurgebied De Botshol bij Abcoude. De gewaarschuwde ambulances kwamen moeilijk ter plekke en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: