001 - OrMontre
De Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021

De Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021


Geplaatst op: 4 maart 2021

De Yaris werd door de jury tot winnaar gekozen uit zeven finalisten. Tijdens de Auto van het Jaar-verkiezing - ook wel ‘Car of the Year’ of COTY - worden auto's onder meer beoordeeld op design, comfort, veiligheid, weggedrag, rijplezier, milieuaspecten en prijs. Met 266 punten is de Toyota Yaris de winnaar en daarmee Auto van het Jaar 2021. De jury, bestaande uit 59 onafhankelijke en professionele autojournalisten uit 22 Europese landen, loven de efficiënte en verfijnde hybride aandrijflijn, de uitstekende rijeigenschappen, de hoge mate van veiligheid en het design van de Yaris dat spannender dan ooit is.

Yaris meest gereden Toyota in de gemeente Nieuwkoop

De Yaris is een zeer gewilde auto in de gemeente Ronde Venen. Voor Toyota is het één van de meest gereden modellen in de gemeente. De ronde venen is een echte Toyota gemeente en scoort nog beter dan het landelijk gemiddelde. De prijs van de auto van het jaar 2021 gaat hier zeker nog meer aan bijdragen. 

266 punten

Volgens de jury heeft de Yaris de score van 266 punten onder meer te danken aan het rijplezier dat het nieuwe modulaire voertuigplatform (TNGA, Toyota New Global Architecture) biedt. Dit heeft een extra laag zwaartepunt, wat een positief effect op de wegligging heeft. Zij prijzen de Yaris Hybrid met 85 kW/116 pk vanwege het soepele rijgedrag, de lage uitstoot en de toegankelijke prijsstelling.

Betere efficiency, betere prestaties

Akio Toyoda – President Toyota Motor Corporation – heeft deze filosofie ingezet om naast de inmiddels befaamde Toyota kwaliteit en betrouwbaarheid meer flair, design en rijplezier in de Toyota modellen te brengen onder de noemer ‘no more boring cars’.

  • Tot 80 procent van de tijd elektrisch bij hybride
  • Ruim 20 procent zuiniger, 15 procent meer vermogen
  • Totaal nieuwe 1.5 Hybrid-aandrijflijn
  • Compleet nieuwe zitpositie (heel fijn)

Toyota Yaris ook bestverkochte auto in Europa

De kersverse Auto van het Jaar is leverbaar voor prijzen die beginnen bij 18.795 euro voor de Yaris 1.0 VVT-i Comfort. De Yaris Hybrid – met een aandeel van ruim 90 procent de populairste uitvoering in Nederland – is verkrijgbaar 21.695 euro. Bijzonder: de Auto van het Jaar 2021-onderscheiding volgt slechts enkele dagen nadat de nieuwe Yaris voor het eerst werd uitgeroepen tot de bestverkochte auto in Europa. Een duidelijk signaal dat de Europese consument het eens is met de jury!

Proefrijden kan in Mijdrecht bij Toyota Van Ekris

Van Ekris is gevestigd in Mijdrecht en Alphen aan den Rijn. Wil je meer informatie over de Yaris? Bel dan voor Mijdrecht naar 0297-230350 en vraag naar de specialisten: Stefan, Bastiaan of Ferry. 

Wij plannen graag een proefrit voor u in!.

 

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Toyota Yaris is Auto van het Jaar 2021

De Yaris werd door de jury tot winnaar gekozen uit zeven finalisten. Tijdens de Auto van het Jaar-verkiezing - ook wel ‘Car of the Year’ of COTY - worden auto's onder meer beoordeeld op design, comfort, veiligheid, weggedrag, rijplezier, milieuaspecten en prijs. Met 266 punten is de Toyota Yaris de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: