0001 - Skischool Aveen 2021
DHL Parcel kiest voor Toyota Proace Electric

DHL Parcel kiest voor Toyota Proace Electric


Geplaatst op: 4 juli 2021

Bij Toyota Van Ekris in Mijdrecht is dit meer dan goed nieuws. Het effect van deze keuze zullen wij zeker gaan merken gezien in de ronde venen heel wat DHL pakker bezorgers heeft. 

  • Logistieke dienstverlener schaft 400 stuks Toyota Proace Electric aan
  • Elektrische bestelbus helpt bij realisatie duurzaamheidsdoelen DHL Parcel
  • Proace Electric bestemd voor pakketbezorgers

Toyota gaat in Nederland maar liefst 400 exemplaren van zijn Proace Electric leveren aan DHL Parcel, dochteronderneming van Deutsche Post DHL, het grootste logistiekbedrijf ter wereld. De volledig elektrische bestelbus zal worden gebruikt door de pakketbezorgers van DHL Parcel die hiermee zonder emissies van deur tot deur kunnen rijden. 

De aanschaf van de 400 Toyota’s Proace Electric (uitvoering: Long Worker Extra Range Live met navigatie) maakt deel uit van een omvangrijke investeringsagenda van DHL die behalve het realiseren van duurzaam vervoer bijvoorbeeld ook duurzaam bouwen en duurzaam personeel omvat. De Toyota’s Proace Electric die naar DHL Parcel gaan, zijn het gevolg van een aanbesteding die de logistieke dienstverlener uitschreef voor ‘eVans’ als onderdeel van zijn ‘sustainability’-doelen. DHL Parcel heeft als doel om in 2025 volledig emissievrij te bezorgen bij Nederlandse consumenten.

Krachtig accupakket
Om zijn duurzaamheidsdoelen te bereiken, investeert DHL Parcel volop in een volledig elektrisch wagenpark. Alle bezorgauto’s en -bussen die de logistieke dienstverlener aanschaft, zijn uitgerust met een volledig elektrische aandrijflijn. De Toyota Proace Electric is hier geen uitzondering op. De bestelbus is uitgerust met een krachtig accupakket van 75 kWh waarmee een actieradius tot 330 kilometer (WLTP) bereikt wordt. 

Laadvermogen tot 1.275 kg
Met een laadvolume tot 6,6 m3 en een laadvermogen tot 1.275 kg kan de Toyota Proace Electric praktisch alles vervoeren, volledig emissieloos. Het accupakket van 75 kWh kan via de CCS2-aansluiting bij een snellaadpunt (DC) met 100 kW in ongeveer tien minuten met 100 kilometer rijbereik opgeladen worden. Er kan ook met wisselspanning geladen worden, zowel met 1 fase tot 7,4 kW (32A) als met 3 fasen tot 11 kW (16A). Iedere Proace Electric is uitgerust met een laadkabel om via het stopcontact te laden en een kabel om 1- of 3-fasen te laden. 

Garantie tot 1 miljoen kilometer op de batterij
De Toyota Proace Electric is leverbaar vanaf 29.995 euro (netto catalogusprijs, ex. btw). Dat is inclusief een in het segment unieke garantietermijn van 5 jaar tot 200.000 kilometer. Op het accupakket bedraagt de garantie zelfs 15 jaar tot 1 miljoen kilometer (tot 75 procent van de oorspronkelijke capaciteit, mits in onderhoud bij Toyota Van Ekris). 

Op weg naar nul emissie
Toyota is op weg naar nul emissie. Die weg begon voor Toyota al in 1997 met de marktintroductie van de Prius, ’s werelds eerste hybride-elektrische auto in massaproductie. En die eerste Prius heeft Van Ekris in Breukelen mogen leveren. Sindsdien heeft Toyota altijd de grenzen van elektrificatie verlegd. Het maakte zijn hybridetechnologie nog efficiënter en ontwikkelde plug-in hybridetechnologie en waterstof-elektrische modellen met brandstofcel, waaronder de pas geïntroduceerde tweede generatie Toyota Mirai. En onlangs onthulde Toyota zijn batterij-elektrische submerk bZ (‘beyond Zero’). Vandaag de dag heeft Toyota al meer dan 17 miljoen geëlektrificeerde voertuigen verkocht en daarmee zo’n 140 miljoen ton CO2-emissie bespaard.

Meer weten over de ProACE EV?
Ons zakelijk team in Mijdrecht staat klaar voor vragen over bussen, wagenpark, en proefritten. Wij hebben verschillende uitvoeringen staan en laten u geheel vrijblijvend kennis maken met Toyota. Tel.: 0297-230350 of kom naar de Industrieweg 48 in Mijdrecht

.

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

DHL Parcel kiest voor Toyota Proace Electric

Bij Toyota Van Ekris in Mijdrecht is dit meer dan goed nieuws. Het effect van deze keuze zullen wij zeker gaan merken gezien in de ronde venen heel wat DHL pakker bezorgers heeft.  Logistieke dienstverlener schaft 400 stuks Toyota Proace Electric aan Elektrische bestelbus helpt bij realisatie duurzaamheidsdoelen DHL Parcel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: