Judoka Xanne van Lijf (Wilnis) wederom Nederlands Kampioen -18 jaa

Geplaatst op: 13 februari 2023

Afgelopen zaterdag werden de Nederlandse judo kampioenschappen in Den Haag gehouden voor de judoka’s tot 18 jaar.

De 15- jarige Xanne van Lijf uit Wilnis heeft haar titel zeer knap geprolongeerd.

Xanne was de eerste ronde vrijgeloot en wist haar 2e en 3e ronde op de grond te winnen door haar tegenstandsters af te laten tikken.

De halve finale wist Xanne vervolgens met overmacht te winnen. Na een mooie worp wist Xanne haar tegenstandster meteen in de houdgreep te krijgen. Hierdoor kon zij energie sparen voor de finale.

In de finale moest zij het opnemen tegen haar 17-jarige teamgenoot Kiki. Op de grond kwam Xanne in een houdgreep terecht maar wist hier zeer knap uit te komen om vervolgens de score te openen met een waza-ari (half punt). Vervolgens heeft Xanne de wedstrijd vakkundig uitgejudood en werd zij wederom kampioen van Nederland. Aanstaande vrijdag vertrekt Xanne naar Spanje voor de eerste Europacup wedstrijd van dit seizoen.

Xanne wil graag haar sponsors De Pannekoekenbakker Maarsseveense Plassen, Studio 110 en Mijn Zwemlessen danken voor de sponsoring.

Het is Xanne haar droom om uiteindelijk deel te nemen aan de olympische spelen en hier een gouden medaille te halen. Wil je Xanne helpen om deze droom te verwezenlijken dan heeft ze genoeg plekjes vrij voor sponsors op haar judopak.

Interesse? Mail naar xanne.vanlijf.2007@gmail.com

Laatst bewerkt op: 13 februari 2023 07:07

Afgelopen zaterdag werden de Nederlandse judo kampioenschappen in Den Haag gehouden voor de judoka’s tot 18 jaar. De 15- jarige Xanne van Lijf uit Wilnis heeft haar titel zeer knap geprolongeerd. Xanne was de eerste ronde vrijgeloot en wist haar 2e en 3e ronde op de grond te winnen door … Lees meer »