Bedrijfskrediet: alles wat je moeten weten over deze zakelijke financiering

Bedrijfskrediet: alles wat je moeten weten over deze zakelijke financiering


Geplaatst op: 14 november 2023

Als je op zoek bent naar een geschikte zakelijke financiering voor je bedrijf, is de kans groot dat je bedrijfskrediet tegenkomt. Dit is – net als een zakelijke lening – een bekende financieringsvorm waar ondernemers veelvuldig gebruik van maken. Twijfel je of deze financiering iets voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over bedrijfskrediet. Hierdoor ben je straks in staat om te bepalen of dit de beste zakelijke financiering voor je bedrijf is.

Uitleg over bedrijfskrediet

Voordat we dieper ingaan op zakelijk krediet – zoals bedrijfskrediet ook wel bekend staat – geven we je eerst een korte uitleg over deze financieringsvorm. Als een geldverstrekker je aanvraag goedkeurt, maken zij een speciale rekening aan waar ze vervolgens het geld op storten. Doordat jij toegang tot deze rekening krijgt, bepaal je zelf hoeveel je opneemt en op welk moment je dat doet. Omdat het een lening betreft, moet je het geld dat je gebruikt terugbetalen. Dit doe je door iedere maand een deel van het bedrag af te lossen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Om te bepalen of zakelijk krediet iets voor jouw bedrijf is, ben je waarschijnlijk ook benieuwd waar ondernemers het voor gebruiken. Bedrijfskrediet wordt vaak gebruikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Zo’n tekort kan ontstaan doordat klanten hun facturen (te) laat betalen, waardoor jij niet voldoende geld in kas hebt om de dagelijkse uitgaven voor je bedrijf te betalen. Naast het financieren van werkkapitaal wordt deze zakelijke financiering ook vaak gebruikt om te investeren in de inventaris of het bedrijfspand. Ben je op zoek naar een bedrijfsovername financiering? Dan kun je in plaats van bedrijfskrediet beter voor een zakelijke lening kiezen.

Zakelijk krediet en rente

Eerder in deze tekst haalden we al aan dat bedrijfskrediet een lening is. Doordat een bank risico loopt door jou geld te lenen, willen ze hier iets voor terugzien. Vandaar dat er rente berekend wordt over zakelijk krediet. In tegenstelling tot veel andere zakelijke financieringen betaal je bij bedrijfskrediet geen rente over het hele bedrag. Een geldverstrekker berekent alleen rente over het geld dat je opneemt van de rekening. Staat er 500.000 euro voor je klaar en heb je hier vooralsnog ‘slechts’ 100.000 euro van gebruikt? Dan betaal je alleen rente over deze 100.000 euro.

Afgelost geld kun je weer opnieuw opnemen

Je lost bedrijfskrediet af door maandelijks een deel van de lening terug te betalen. Bij veel zakelijke financieringen kun je afgelost geld niet nogmaals gebruiken, maar bij bedrijfskrediet is dit wel nodig. Dit is bijzonder handig als je te maken krijgt met een onvoorziene situatie, want je hebt dan altijd geld achter de hand. Uiteraard moet je het geld wel weer opnieuw aflossen als je het nogmaals opneemt.

Hoe vraag je bedrijfskrediet aan?

Ben je van mening dat bedrijfskrediet de beste zakelijke financiering is voor je bedrijf? Dan hoef jij je vaak alleen maar tot de website van een geldverstrekker te richten, want je kunt online zakelijk krediet aanvragen. Nadat je de verschillende stappen doorlopen hebt, kun jij je aanvraag indienen. Een geldverstrekker buigt zich hier vervolgens over en laat je binnen de kortste keren weten of je aanvraag wordt goedgekeurd wordt. Als dit het geval is, kun je er vaak direct gebruik van maken.


Laatst bewerkt op: 15 november 2023 14:20

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bedrijfskrediet: alles wat je moeten weten over deze zakelijke financiering

Als je op zoek bent naar een geschikte zakelijke financiering voor je bedrijf, is de kans groot dat je bedrijfskrediet tegenkomt. Dit is – net als een zakelijke lening – een bekende financieringsvorm waar ondernemers veelvuldig gebruik van maken. Twijfel je of deze financiering iets voor jou is? Dan ben … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: