Kunst als geschenk in Uithoorn
KUNST ALS GESCHENK
Anderhalve maand lang is de Galerie een echte cadeauwinkel met een zeer divers
assortiment: keramiek, papier maché, kleine schilderijen, glasobjecten, lampjes, shawls en collen, sieraden. Allemaal unieke cadeaus voor een redelijke prijs.
De tentoonstelling wordt geopend door burgemeester Berry Groen op zondag 2 november om 15.00 uur en wordt muzikaal omlijst door Floris Marcus op de piano.
Tijdens deze opening wordt een loterij gehouden. Bezoekers maken kans op een waardebon van € 50 te besteden in de Galerie in het jaar aansluitend. De trekking vindt plaats tijdens de opening.
NB Op de dag van de opening gaan de deuren open om 14.30 uur!
U BENT VAN HARTE WELKOM !
De deelnemende kunstenaars zijn:
Marc Barendse, schilderijen, is begonnen als graffitikunstenaar en werd later geïnspireerd door de kunst van de Cobra groep. De geëxposeerde werken zijn een mix van graffiti en cobra-achtige kunst. Kleurrijk en vrolijkheid en kracht uitstralend.
Liz Bruin, papier maché, haalt haar inspiratie uit indrukken en situaties om haar heen. Deze vertaalt zij in sprookjesachtige figuren. Papier, lijm, oud roest zijn de praktische middelen om de fantasiewereld om haar heen te creëren.
Willem van Buijtenen, schilderijtjes. Kenmerkend voor zijn werk zijn de verstilde composities en het ingetogen kleur gebruik, waarbij grijstinten vaak een belangrijke rol spelen. Hij probeert doeken te maken met een harmonische uitstraling. Op deze tentoonstelling exposeert hij alleen kleine schilderijtjes.
Didi van Draanen, sieraden keramiek. Vorm en kleur zijn belangrijke aspecten van keramiek en m.n. bij keramische sieraden. De creatieve mogelijkheden voor het maken van keramische sieraden blijken bij Didi zowel in vorm als in kleur vrijwel onbeperkt.
Liesbeth Gales, halskragen. De van oorsprong creatief docente werkte vooral met textiel. Tegenwoordig legt zij zioch toe op het maken van sieraden van recycle materiaal rubber. Voor deze Kunst Als Geschenk tentoonstelling ontwierp zij een tiental kleurige en uitbundige halskragen van warme wollige materialen.
Marjoke de Heer, keramiek. Haar werk ontstaat op de draaischijf of vanuit plakken en van daaruit wordt het materiaal verder bewerkt en versneden en tenslotte wordt het object gestookt. Zij maakt zowel 'vrij' werk (sieraden,vazen, schalen, tuinkeramiek) als functioneel vormgegeven gebruiksaardewerk.
Ineke Hoekstra, keramiek, vindt haar inspiratie in de natuur en is gefascineerd oor organische vormen. Dit is terug te vinden in haar werk: groeivormen, zaadbollen, potten met rafelige randen. Om te verrassen neemt ze soms ook figuratieve elementen op in haar objecten. Een deel van haar keramiek is decoratief; de schalen en kandelaars hebben een gebruiksfunctie.
Tanja Keijlewer-Koehler, tiffany lampjes, ontwerpt sfeerlampjes in de tiffany techniek. Deze techniek is zeer arbeidsintensief, maar het resultaat is bijzoner. Het gekleurde glas is handgeblazen, machinaal gesmolten of gefused. Daarnaast gebruikt zij materialen die ze in de natuur of de dagelijkse omgeving tegenkomt, hout, metaal, schelpen en halfedelstenen.
Mali Klein, papier maché, begon haar creatieve loopbaan met schilderen. Daarna ging haar interesse uit naar 3-dimensionale objecten en begon zij met keramiek en papier maché te werken. Haar keramische en papier maché creaties zijn impressionistisch en organisch.
Marleen van de Kraats, sieraden, haalt haar inspiratie uit alles om haar heen. Dat kan de natuur zijn, maar ook zich herhalende patronen bijv. in wiskundige zin. Voldoening haalt ze uit de technische uitdaging en de vrolijke gezichten van de mensen die blij zijn met hun door haar gemaakte sieraad.
Cees van Oostmalle, 'art-in-a-box', begon zijn loopbaan in de fotografie. Na zijn vestiging in Zeeland ging hij over op het schilderen van het Zeeuwse landschap. Zijn kleurgebruik is expressief en zorgt voor een grote levendigheid in de composities.
Behalve grote doeken schildert hij ook kleine werkjes in acrylverf, die hij de titel “Art-in-a-box” (kunst verpakt in een doos) heeft gegeven. Deze laatste zijn op de expositie te zien.
Elisa Schilstra, keramiek. Van oorsprong opgeleid in de land- en tuinbouwsector heeft zij diverse jaren in deze branche gewerkt. Daarna heeft zij 30 jaar lang een handwerk atelier gerund. Nu is zij met keramiek bezig. Na een introductiecursus in de keramiek heeft ze thuis haar eigen stijl ontwikkeld. Inspiratie haalt zij uit natuurlijke materialen en kleuren.
Sabine Sloots, glasobjecten, gebruikt al ruim 10 jaar glasfusing als proces voor het maken van haar glasobjecten. Hierbij wordt glas versmolten in een glasoven.
Tentoonstelling: 2 november t/m 21 december 2008
Openingstijden: do/vrij 14 -16 uur, za/zo 12 -17 uur.
Na 21 december gesloten tot de opening van de nieuwe tentoonstelling op 11 januari 2009 15.00 uur.
Grevelingen 50, 1423 DN Uithoorn,
T 0297-521162, www.galeriefortaandedrecht.nl