Lintjesregen in De Ronde Venen


Geplaatst op: 25 april 2008
Bij Algemene Gelegenheid 2008 (lintjesregen) is in gemeente De Ronde Venen een Koninklijke Onderscheiding toegekend aan elf inwoners. Op vrijdag 25 april om 11.00 uur werden de versierselen behorende bij deze onderscheidingen opgespeld door burgemeester M. Burgman, in de Janskerk te Mijdrecht. Deze elf inwoners zijn allen gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook is eén persoon gedecoreerd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding is hem opgespeld door Minister A. Klink, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De heer E.H. Horlings uit De Hoef (63 jaar) is van 1996 tot 1999 lid van het algemeen bestuur en vanaf 1999 tot heden voorzitter van het algemeen bestuur van het Prinses Beatrix Fonds.
Het Prinses Beatrix Fonds zet zich in voor alle ongeneeslijke ziekten die de spieren verlammen. Het fonds besteedt jaarlijks € 6 miljoen of meer aan wetenschappelijk onderzoek en steun aan patiënten via landelijke patiëntenorganisaties. Naast zijn bestuurlijke betrokkenheid is betrokkene voorts al vele jaren collectant ten behoeve van het fonds.
Van 1998 tot heden is hij bestuurslid van het Professor Steenkampfonds, dat zich ten doel stelt om het christen-democratisch gedachtegoed te verbreiden in binnen- en buitenland en om christen-democratische organisaties en door de christen-democratie geïnspireerde maatschappelijke initiatieven te bevorderen. Met name de financiële en bestuurlijke deskundigheid die de heer Horlings inbrengt voor het fonds is zeer waardevol gebleken.
Van 2001 tot heden is hij consul-generaal a.h van de Filippijnen voor de regio Amsterdam. In deze functie zet hij zich in het bijzonder in voor het opbouwen en onderhouden van de culturele en kunstzinnige betrekkingen voor de Filippijnen en Nederland. Dit heeft een belangrijke aanzet betekend tot een verdere integratie.
De onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is de heer Horlings opgespeld door de Minister A. Klink, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


De heer J.A. Frankenhuizen uit Wilnis (73 jaar) heeft vanaf 1982 tot heden bestuurlijke en organisatorische activiteiten ontplooid op het gebied van sport, maatschappelijk leven en politiek .
Van 1982 tot 1995 is hij afwisselend voorzitter en penningmeester geweest van de omnisportvereniging Veenland in Wilnis. Verder heeft betrokkene als computerpionier programma’s geschreven t.b.v. de ledenadministratie.
Van 1991 tot 1994 was hij actief als penningmeester van de snelgroeiende Stichting Kinderopvang De Ronde Venen. Ook hier zijn door decorandus computerprogramma’s ontwikkeld. Verder hield hij zich intensief bezig met herhuisvesting van de kinderopvang en het realiseren van een permanente behuizing. Vanuit deze functie raakte hij ook betrokken bij de totstandkoming van de eerste buitenschoolse opvang in de Gemeente De Ronde Venen.
Van 1994 tot 2002 was hij secretaris van het adviesorgaan van de Seniorenraad. In deze hoedanigheid was hij medeverantwoordelijk voor het afsluiten van een convenant m.b.t. het te voeren ouderenbeleid.
In 1995 heeft hij tijdelijk de functie van voorzitter van de ANBO vervuld, waarbij hij voornamelijk optrad als seniorenbelangenbehartiger van de Bond.
In de periode van 1995 tot 2000 was hij correspondent bij twee lokale wekelijkse periodieken, t.w. de Proosdijlanden en De Nieuwe Meerbode. Van 1997 tot heden is hij redactieteamlid van De Proosdijkoerier (oplage 1000 ex), een kwartaalblad van de historische vereniging De Proosdijlanden.
Van 2001 tot heden is decorandus eind- en opmaakredacteur van de Proosdijlander. Meer dan 80 historische artikelen over de lokale geschiedenis zijn inmiddels de revue gepasseerd.
Van 1998 tot 2001 is hij vanuit en namens de lokale “Seniorenraad” GALM-Projectgroeplid. Deze projectgroep stimuleert en promoot het behouden van gezond bewegingsgedrag van senioren.
Van 1999-2006 is hij penningmeester van het Ouderenkoor in Mijdrecht.
Van 1999-tot heden geeft hij computerles aan ouderen en is hij stimulator van een breedgericht computergebruik bij deze doelgroep, waarbij een probleemoplossingsgerichte aanpak inclusief hulpverlening aan huis geboden wordt.
Van 2000-tot heden vervult decorandus aaneengesloten bestuursfuncties binnen de lokale CDA-organisatie zoals penningmeester, secretaris, PR en promotiecommissielid en campagneleider bij alle vanaf 2002 gehouden verkiezingen. Ook draagt betrokkene verantwoording voor de ontwikkeling en het actueel houden van de CDA-website.
Van 2002 tot heden is hij onafhankelijk cliëntenplatformlid van de Sociale Dienst De Ronde Venen, waarbij decorandus intensief betrokken is bij procedure-evaluaties en bij de adviesverlening naar de raadscommissie Welzijn.

Mevrouw A.C. van Golen-Koster (68 jaar) uit Vinkeveen is onderscheiden vanwege haar bestuurlijke- en organisatorische activiteiten vanaf 1960 tot heden voor de samenleving op het terrein van ontwikkelingssamenwerking, jeugdwelzijn, emancipatie, kerkelijk leven, cultuur, zorg, ouderenwelzijn en t.b.v. Bescherming Bevolking afdeling Vinkeveen, De Blindenstichting Bartimeus en het Boekendepot ’t Kompas.
Van 1960 tot 1965 was zij bestuurslid van Bescherming Bevolking, afdeling Vinkeveen, een organisatie waar gesproken werd over hoe te handelen bij een aanval met een atoombom of met chemische wapens.
Van 1962 tot 1967 was zij contactpersoon in Vinkeveen voor de Blindenstichting Bartimeus. Zij organiseerde de jaarlijkse collecte en zij heeft meegewerkt aan een film die is opgenomen in Vinkeveen.
Van 1965 tot heden is zij vrijwilliger voor Mensen in Nood en zamelt ze kleding in en maakt deze gereed voor verzending.
Van 1973-1975 was zij pleegouder in de zomervakanties via Jeugdzorg Stad Utrecht.
Van 1975 tot heden is zij actief lid van De Passage; van 1975 was zij 2e voorzitter; van 1989 tot 1995 én van 2001 tot 2007 secretaris. Steun, herinneringen en samen nadenken over hoe iets te kunnen betekenen voor de leden is haar grote kracht.
Van 1980 tot heden is zij organisator en sinds 1996 voorzitter van het Ouderen Kerkfeest van de Vrouwenraad van Vinkeveen. Zij regelde de locatie, stuurde de medewerkers aan, stelde samen met andere de liturgie samen en regelde de noodzakelijke catering.
Van 1980 tot 1990 was betrokkene penningmeester van de EHBO-vereniging.
Van 1983 tot 1997 was zij lid van de Evangelisatiecommissie van de Hervormde Gemeente Vinkeveen. Hier zorgde ze voor de maandelijkse verspreiding van het blad.
Van 1985 tot heden is zij begeleider van de bewoners van Mariaoord naar de Protestantse kerkdienst in Vinkeveen.
Van 1990 tot heden is zij vrijwilliger bij het Museum De Ronde Venen; zij is suppoost en ontvangt bezoekers. Ze vertelt de bezoekers verhalen over de dingen in het museum en over het oude leven in Vinkeveen.
Van 1994 tot heden is zij coördinator/organisator van de collecte van de Hartstichting Vinkeveen.
Van 1999 tot heden is zij bestuurslid en sinds 2000 penningmeester van de PCOB.
Van 2000-2006 is zij organisator van het Boekendepot ’t Kompas; zij stuurde tevens vrijwilligers aan.

De heer A. Groeneveld uit Wilnis is actief op het terrein van zorg, ontwikkelingssamenwerking, Welzijn en t.b.v. de Rotary Vinkeveen-Abcoude.
Van 1966-1973 was hij bestuurslid van de Studentenvereniging SSR.
Van 1980 tot 1988 was hij voorzitter van het Groene Kruis Mijdrecht/Wilnis.
Van 1983 tot 1990 was hij lid van het Centraal Bestuur van de Landelijke Huisartsen Vereniging
Van 1988-1991 was hij voorzitter van het bestuur van de afdeling De Ronde Venen van het Nederlandse Rode Kruis.
In 1995 was hij vrijwilliger bij de Rotary Doctors Bank in the Netherlands (RDBN) en heeft hij gedurende 6 weken als arts in een plaatselijk ziekenhuis in Wajir, een stadje in Noordoost-Kenia gewerkt.
Van 1996 tot 1997 was hij voorzitter van de Rotary Vinkeveen-Abcoude
In 1997 was hij vrijwilliger bij Save our Souls (SOS) in Maseno in Kenia. Gedurende 6 weken heeft decorandus hier als arts gewerkt.
Van 1997 tot heden medeoprichter, tot 2004 voorzitter en tot op heden bestuurslid van de Stichting Welzijn Wajir, een stichting met als doel het ondersteunen van de straatarme bevolking van Wajir. Decorandus is o.m. verantwoordelijk voor de PR-activiteiten van de stichting. Het doel van de stichting is het renoveren van het in onbruik geraakte Gourmentsziekenhuis in Wajir. Verder is hij de initiatiefnemer van diverse inzamelingsacties waarbij de plaatselijke scholen worden betrokken.
Van 2005 tot heden is hij vice-voorzitter van het bestuur van de Regionale Huisartsen Vereniging.

Mevrouw A. Hoogervorst-van Dam (76 jaar) uit De Hoef heeft bestuurlijke en organisatorische activiteiten ontplooid op het gebied van vooral de zorg/welzijn
De aanvang van haar eerste activiteiten dateren uit een onbekend jaar; zij is gestart met haar vrijwilligersactiviteiten als bestuurslid van het Vrouwengilde De Hoef en was lid van de klaar-overjeugd in De Hoef.
Van 1970-1982 was zij lid van de gemeenteraad van Mijdrecht en hield zij zich vooral bezig met welzijnsactiviteiten.
Van 1976-1991 was zij vrijwilliger ten behoeve van de Nationale Vereniging De Zonnebloem.
Van 1978 tot heden is zij vrijwilliger in het verpleeghuis Mariaoord Vinkeveen. Het praten met en aandacht geven aan patiënten en personeel van het verpleeghuis was hier haar voornaamste taak.
Van 1985 tot 1993 was zij bestuurslid van de Stichting Verzorgingshuis Vinkenoord in Vinkeveen.
Van 1986 tot 1998 was zij bestuurslid van de Stichting Welzijn Ouderen DRV.
Van 1993 tot 1998 was zij lid van de Raad van toezicht van de Stichting Verpleeghuis Mariaoord Vinkeveen(1993-1996) en lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Zorgcentra Mariaoord Vinkeveen (1996-1998).
Van 1998 tot 2000 was decoranda lid van de Raad van Toezicht van de Zorgcombinatie Noord West Utrecht.
Van 1999 tot 2004 was zij lid van de cliëntenraad van het Zuwe Hofpoortziekenhuis in Woerden. Hier woonde zij de vergaderingen bij en zorgde hiermee voor betere omstandigheden voor patiënten van het Hofpoort Ziekenhuis.
Van 2002-2004 was zij lid van de cliëntenraad van het Zuweconcern Woerden.
Tot op heden is zij vrijwilliger ten behoeve van de Parochie Sint Jan de Doper, Uithoorn. Ze verzorgt wekelijks het secretariaat en is vanuit de kerkelijke werkgroep vertegenwoordigd in de werkgroep Armoede is Onrecht. Voorts is ze lid van de Taskforce Kerkgebouw De Schans en lid van een groep die zich richt op het behoud van de Sint Jan de Doper voor het dorpsgezicht.
Ook is zij nog steeds organisator en collectant voor de Hartstichting en de KWF Kankerbestrijding.

Mevrouw T. Korver (52 jaar) uit Mijdrecht is vanaf 1982 tot heden actief in het kerkelijk leven, op het gebied van welzijn en zorg en op het gebied van de natuur- en milieu-educatie
Van 1982 tot heden is zij coördinator van de plaatselijke afdeling van het Nederlandse Rode Kruis. Zij coördineert de vrijwilligers die de welfareactiviteiten ontplooien.
Van 1990 tot heden is zij lid van het dagelijks bestuur van IVN Vereniging voor Natuur- en Milieu-educatie De Ronde Venen/Uithoorn. Thans vervult zij de functie van voorzitter. Tevens is zij organisator van natuurexcursies.
Van 1996 tot heden is zij medeorganisator van de jaarlijkse vrijwilligersdag in De Ronde Venen. Op deze dag kunnen alle vrijwilligers uit de gemeente meedoen aan allerlei activiteiten gedurende de gehele dag. Afsluiting van de dag met een diner/buffet met de verkiezing van vrijwilliger van het jaar, waarvoor zij ook is voorgedragen!
Van 1996 tot heden is zij coördinator van de plaatselijke collecte ten behoeve van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (Ango)
Ook is zij voorzitter (geweest) van het Gehandicaptenplatform De Ronde Venen
Van 2002 tot heden is zij coördinator van het ouderenbezoek van de Nederlandse Hervormde Kerk in Mijdrecht, secretaris van ZWO (Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking), en lid van de kerkenraad van de Nederlandse Hervormde Kerk Mijdrecht gedurende 12 jaar.

Mevrouw J.G. Rosendaal-Kamping (63 jaar) uit Wilnis is actief op politiek terrein en het culturele leven vanaf 1977 tot heden.
Van 1977 tot 1989 was zij bestuurslid van de VVD, afdeling Wilnis en werd vanaf 1989 tot 1998 secretaris respectievelijk voorzitter van de VVD, afdeling De Ronde Venen.
Van 1998 tot heden is zij tweede secretaris en functionaris Opleiding/Training van de Kamercentrale Utrecht van de VVD
Op het gebied van cultuur en onderwijs was zij van 1979-1989 lid van de Ouderraad van de openbare basisschool Willispoort in Wilnis en van 1987 tot 1995 lid van de Ouderraad van het Veenlandencollege in Mijdrecht.
Van 1989 tot heden is zij vrijwilliger bij de uitleendienst van de Openbare Bibliotheek in Wilnis. Ook helpt ze mee bij extra activiteiten zoals bijv. het plannen voor en versieren van de bibliotheek voor de kinderboekenweek.

De heer C.M.J. van Schaik (62 jaar) uit Mijdrecht is onderscheiden voor zijn inzet op het gebied van welzijn en buurtwerk vanaf 1993 tot heden.
Van 1993-1995 is hij bestuurslid geweest van de plaatselijke afdeling van het Nederlandse Rode Kruis.
Van 1993 tot 1998 was hij de oprichter en coördinator van een buurtcomité in de wijk Proostdijland-Zuid. Op eigen initiatief heeft hij dit buurtcomité opgericht om daarmee de belangen van de wijk richting de gemeente te behartigen.
Van 1993 tot heden functioneert hij als buurtconciërge van de gemeente De Ronde Venen.
Van 1998 tot 2007 is hij voorzitter van de Stichting Buurtwerk Proostdijland-Zuid geweest. Deze stichting fungeert als gesprekspartner tussen wijkbewoners en de gemeente; daarnaast worden er tal van activiteiten georganiseerd. Betrokkene was organisator van een groot deel van deze activiteiten. Zo was hij verantwoordelijk voor de totstandkoming van de buurtkrant en voor het werven van sponsoren.

De heer J.P. Strubbe (80 jaar) uit Vinkeveen heeft zich ingezet voor de sport, bibliotheek, kerkelijk leven, ouderenwerk en de vakbond sinds 1972.
Van 1972 tot 1984 was hij secretaris van de Schietvereniging Prinses Beatrix in Vinkeveen. Voorts had hij zitting in de bouwcommissie van het Dorpshuis vanwege de bouw van een nieuwe schietbaan.
Van 1972 tot 1984 was hij bestuurslid van en vrijwilliger bij de uitleen van de Openbare Bibliotheek in Vinkeveen.
Van 1989 tot heden is hij lid van de redactie en verzorger van de lay-out van het kerkblad van de Gereformeerde Kerk in Vinkeveen.
Van 1990-2000 was hij vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Ouderen in De Ronde Venen. Zijn voornaamste taak hier was het plaatsen van alarmapparatuur bij ouderen en gehandicapten. Ook werd hij opgeroepen bij storingen. Zijn technische kundigheid werd alom geprezen.
Van 1994 tot 2002 was hij bestuurslid van de Stichting Sport en Spel 55+ in De Ronde Venen. Het verzorgen van de PR was hier zijn taak.
Van 1994 tot 2004 was hij regionaal secretaris van de seniorengroep van het CNV Publieke Zaak. Ter gelegenheid van zijn 50 jarig lidmaatschap werd hem in 1995 het gouden CNV-insigne met lauwertak en robijn uitgereikt.

De heer E.B. Swaab (67 jaar) uit Wilnis heeft bestuurlijke activiteiten ontplooid op het gebied van de politiek, de dierenbescherming, de dorpsbelangen en cultuur sinds 1968.
Van 1968 tot 1971 was hij lid van het Algemeen Bestuur van de Stichting De Meijert (een stichting tot oprichting van Dorpshuis De Meijert)
Van 1970 tot 1982 was hij vrijwilliger bij de Dierenbescherming, afdeling Mijdrecht.
Van 1970 tot 1982 was hij voorzitter van de toenmalige KVP in de gemeente Mijdrecht.
Van 1985 tot 1995 was hij medeorganisator van diverse activiteiten van de Handelsvereniging Mijdrecht. Als zodanig was hij betrokken bij de organisatie van de zgn. Franse week, fietstochten en evenementen gedurende de decembermaanden.
Van 2000 tot heden is hij bestuurslid van de Historische Vereniging Proosdijlanden; In deze hoedanigheid is hij belast met PR-activiteiten en evenementen, het werven van fondsen, het vergroten van het ledenaantal en het uitgeven en verkopen van boeken over de geschiedenis van De Ronde Venen. Ook organiseerde hij een tweetal succesvolle tentoonstellingen (dit jaar over de brandweergeschiedenis en in het verleden over de werken van de 17e eeuwse schilder Jacob Corneliz Van Oostzanen).

Mevrouw P.N.M. van der Veen-Den Ouden heeft zich ingezet op het gebied van cultuur, jongerenwelzijn en ontwikkelingshulp.
Van 1982 tot 1997 was zij medewerker van de plaatselijke bibliotheek in Mijdrecht. Zij verrichte alle dagelijkse handelingen die bij de functie pasten, zoals de inname en het uitlenen van boeken etc. (4 uur per week).
Van 1990 tot heden is zij initiator en promotor (sinds 1990) van de knutselclub “Door Kinderen Voor Kinderen” een club die zich manifesteert op straatspeeldagen, straattheaterfestivals en braderieën. Aan het begin van ieder schooljaar bezoekt decoranda schoolklassen om haar club te promoten en zorgt zij tevens voor optimale integratiemogelijkheden t.b.v. allochtone kinderen en hun ouders binnen de bewuste club.
Iedere woensdag komen (vaak kansarme) kinderen uit de gemeente knutselen in haar als clubhuis ingerichte garage. De daar door kinderen en vrijwilligers gemaakte artikelen worden verkocht en de opbrengst komt ten goede aan het “Lilianefonds” in Den Bosch, het fonds voor gehandicapte kinderen in derde wereldlanden. SBS6 heeft er opnamen van gemaakt die deze maand weer worden uitgezonden. Ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van het fonds mocht decoranda afreizen naar een ontwikkelingsland waar één van “haar” eerste kinderen die door het fonds geholpen is, woont.
Vele jaren na het verlaten van de club komen soms kinderen terug voor adviezen omtrent hun maatschappelijke en educatieve ontwikkeling (6 uur per week).

De heer C.H. van der Wilt (59 jaar) uit Mijdrecht heeft bestuurlijke activiteiten ontplooid op het gebied van ontwikkelingshulp, welzijn, cultuur, politiek en kerkelijk leven sinds 1985.
Van 1985 tot 1992 was hij mede-oprichter, bestuurslid en organisator van festiviteiten van de Oranjevereniging Mijdrecht.
Van 1990 tot 1995 was hij bestuurslid van het CDA, afdeling De Ronde Venen.
Vanaf 1993 tot heden is hij actief lid van diverse commissies en bestuurslid van de Lionsclub.
Van 1997 tot heden is hij voorzitter van de Stichting Vrienden van het Nkhoma Hospital Ziekenhuis. In deze hoedanigheid was/is hij belast met het verzorgen van de rondschrijvens en leidt/leidde hij het verzamelen van de hulpgoederen en het verschepen daarvan in een container.
Van 1998 tot heden is hij voorzitter van de commissie van beheer van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Mijdrecht. Van jongs af aan is dhr. Van der Wilt betrokken bij de Christelijke Gereformeerde Kerk. Op oudere leeftijd kon worden geprofiteerd van zijn kennis en heeft hij diverse renovaties geleid; ook bij de jeugd was hij betrokken als begeleider.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lintjesregen in De Ronde Venen

Bij Algemene Gelegenheid 2008 (lintjesregen) is in gemeente De Ronde Venen een Koninklijke Onderscheiding toegekend aan elf inwoners. Op vrijdag 25 april om 11.00 uur werden de versierselen behorende bij deze onderscheidingen opgespeld door burgemeester M. Burgman, in de Janskerk te Mijdrecht. Deze elf inwoners zijn allen gedecoreerd als Lid … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: