De Baat (3e)

Achterkamertjes politiek dupeert omwonenden en Argon


Geplaatst op: 19 december 2007
Afgelopen donderdag werd de Raadsvergadering gedomineerd door de plannen van de gemeente om de sportvelden van Argon en CSW te verplaatsen naar de Driehoek. Het onderwerp stond niet op de agenda maar via verschillende moties probeerde men een doorbraak te forceren. Aan het einde van de avond zaten de omwonenden en Argon met de kater. Politieke druk van het college zorgde ervoor dat de coalitierijen weer gesloten waren.

De coalitiepartijen gaan wederom voorbij aan het: “Samen sterk met de bewoners”.

Een raar politiek spel. Aan de wethouder werden in de commissie Ruimte allerlei vragen gesteld over de manier waarop het alternatieven rapport tot stand is gekomen. Hij hoeft deze vragen nu niet te beantwoorden. Dankzij een motie van Christelijke partijen mag de wethouder nu vol gas gaan werken aan het haalbaarheidsonderzoek van de Driehoek.

Maar de ontbeantwoordde vragen zullen de wethouder blijven achtervolgen. Het feit blijft dat de provincie de beslissingen neemt in de gemeente. Het College laat zich dit aanleunen. De vereniging de3hoek begrijpt dit niet. Wie is er nou de baas in de gemeente De Ronde Venen, de provincie of het College. Wie neemt het nou eens op voor de inwoners? Vooral deze politieke onwil is de leden van vereniging de3hoek een doorn in het oog. De wethouder neemt niet eens de moeite om de omwonenden op enigerlei wijze te gemoet te komen. Hij had op zijn minst in de vergadering de bewoners gerust kunnen stellen. Hij had het zijn missie kunnen maken om de opmerkingen van omwonenden zo goed mogelijk te verwerken in het haalbaarheidsonderzoek. Niets van dit alles.

Vereniging de3hoek ziet de toekomst echter niet somber in. Zelf gaat ze hard aan de slag om informatie in te winnen bij verenigingen van licht, geluid en verkeersoverlast. Maar ook de verkeersveiligheid is een punt waarover de vereniging zich zal laten infomeren. De vereniging wil beslagen ten ijs komen als er een volgend rapport ligt. Daarnaast zal de vereniging aanschuiven bij de overleggroep die door de gemeente opgezet is.

Daarnaast blijft de juridische weg open die de vereniging zeker niet schuwt. Vereniging de3hoek hoopt echter dat het College zich niet laat verblinden door de ambities van de wethouder en tijdig besluit om toch de alternatieve locaties de voorkeur te geven. Met politieke wil is hiervoor ook een lans te breken bij de provincie. Maar ja, wie neemt die uitdaging aan?

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Achterkamertjes politiek dupeert omwonenden en Argon

Afgelopen donderdag werd de Raadsvergadering gedomineerd door de plannen van de gemeente om de sportvelden van Argon en CSW te verplaatsen naar de Driehoek. Het onderwerp stond niet op de agenda maar via verschillende moties probeerde men een doorbraak te forceren. Aan het einde van de avond zaten de omwonenden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: