001 -Family

Logopediste nu ook op alle kinderdagverblijven


Geplaatst op: 17 oktober 2007
De inzet van logopedisten op peuterspeelzalen heeft geleid tot afname van taalachterstand bij kinderen. Vanwege deze succesvolle aanpak bezoeken de logopedisten vanaf 1 oktober ook alle kinderdagverblijven in De Ronde Venen.

De vroegtijdige inzet van logopedisten is één van de activiteiten die plaatsvinden in het kader van de zogeheten Lokaal Educatieve Agenda 2006 -2010. Dit is een uitgebreid programma van de gemeente De Ronde Venen om taalachterstand bij kinderen aan te pakken.

Sinds 2002 werken logopedisten vanuit de gemeente ook op de peuterspeelzalen in de Ronde Venen. Voor die tijd werkten logopedisten alleen vanaf de basisscholen met de kinderen.

De logopedisten brengen door observaties het spraakniveau van de peuters in beeld. Als ze vermoeden dat de kinderen een spraak- of taalachterstand hebben, adviseren zij de peuterleidsters en zonodig ook de ouders. De logopedisten behandelen de peuters niet, als behandeling wenselijk is verwijzen ze door naar particuliere logopedisten.

Deze nieuwe aanpak heeft geleid tot afname van taalachterstand. Door de vroegtijdige signalering van achterstand of stagnatie in de spraak- en taalontwikkeling, merken de logopedisten dat de ‘ernst’ van de achterstand op de basisscholen afneemt. Deze positieve effecten hebben ertoe geleid dat met ingang van 1 oktober de logopedisten ook alle kinderdagverblijven in de De Ronde Venen bezoeken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Logopediste nu ook op alle kinderdagverblijven

De inzet van logopedisten op peuterspeelzalen heeft geleid tot afname van taalachterstand bij kinderen. Vanwege deze succesvolle aanpak bezoeken de logopedisten vanaf 1 oktober ook alle kinderdagverblijven in De Ronde Venen. De vroegtijdige inzet van logopedisten is één van de activiteiten die plaatsvinden in het kader van de zogeheten Lokaal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: