001 -Family

Gevonden en verloren voorwerpen vanaf 1 april bij gemeente


Geplaatst op: 14 maart 2007
Per 1 april kunnen voorwerpen die in De Ronde Venen gevonden of verloren zijn, worden aangegeven bij de gemeente. De balie van Burgerzaken is aangewezen als meldpunt voor de gevonden en verloren voorwerpen. Wie iets vindt, kan het daar afgeven. De gemeente neemt deze taak over van de politie, zodat die zich nog meer kan richten op haar kerntaken: opsporing van strafbare feiten en het handhaven van de openbare orde.

Een groot aantal gemeenten in de provincie Utrecht werkt samen bij het beheer van verloren en gevonden voorwerpen. Deze gemeenten zijn: Breukelen, Loenen, Abcoude, Montfoort, Oudewater, Woerden, Maarssen, Lopik, De Ronde Venen, Nieuwegein, Ijsselstein, Houten, Vianen, Zeist, Bunnik. Andere gemeenten sluiten mogelijk later aan. Door de gemeenschappelijke registratie via internet maakt het niet uit in welke van deze gemeenten het voorwerp verloren of gevonden is: de inwoners van deze gemeenten kunnen ook in een andere plaats terecht. Net als de politie bewaren de gemeenten goederen met een waarde tot € 450,- drie maanden. Goederen met een hogere waarde worden een jaar bewaard. De politie neemt deel aan de samenwerking om de goederenregistratie te kunnen raadplegen voor de opsporing.

Gevonden voorwerp aangeven
Voor een vinder is het mogelijk om het gevonden voorwerp aan te geven en vervolgens thuis te bewaren tot de verliezer van het voorwerp zich heeft gemeld. Wanneer het voorwerp na een voorgeschreven periode (afhankelijk van de waarde) niet is opgevraagd door de verlie-zer, kan dit het eigendom worden van de vinder.

Wanneer het gevonden voorwerp door de vinder wordt afgegeven, zal de gemeente hiervoor zorg moeten dragen. Ook in dit geval geldt een bepaalde periode dat het voorwerp bewaard moet worden. Indien, na afloop van de bewaartermijn, de vinder heeft aangegeven geen aanspraak te willen maken op het gevonden voorwerp, wordt het voorwerp afgevoerd.

Fietsen en huishoudelijke artikelen zullen worden geschonken aan de Kringkoop winkel. Kostbare goederen worden verkocht. De opbrengst wordt ten goede gebracht aan de ge-maakte kosten.

Verloren voorwerp aangeven
Wie een voorwerp verloren is, kan dit aangeven bij de balie van Burgerzaken. Als het voor-werp is gevonden, kan het, na aangifte van verlies, meteen worden meegenomen. Als het niet gevonden is, blijft het voorwerp als ‘verloren’ geregistreerd staan.

Diefstal en verloren identiteitsbewijzen
Wie vermoedt dat zijn eigendom gestolen is of wie zijn identiteitsbewijs kwijt is, moet hiervan aangifte blijven doen bij de politie. De politie maakt dan een proces-verbaal van aangifte op. Alleen op vertoon van dat proces-verbaal kan bij de gemeente een nieuw identiteitsbewijs worden aangevraagd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gevonden en verloren voorwerpen vanaf 1 april bij gemeente

Per 1 april kunnen voorwerpen die in De Ronde Venen gevonden of verloren zijn, worden aangegeven bij de gemeente. De balie van Burgerzaken is aangewezen als meldpunt voor de gevonden en verloren voorwerpen. Wie iets vindt, kan het daar afgeven. De gemeente neemt deze taak over van de politie, zodat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: