001 - Bader

Vorst en GFT-inzameling


Geplaatst op: 31 januari 2007
Elke twee weken worden de minicontainers voor het GFT-afval geleegd. Het winterse weer kan daarbij echter voor problemen zorgen. Wanneer de inhoud van de GFT-container bevroren is, kan de container namelijk niet geleegd worden. Dinsdag 6 februari worden de GFT-containers weer geleegd.

De inhoud van de GFT-containers is vaak nat. Zodra de vorst zijn intrede doet, bevriest ook het groente-, fruit- en tuinafval. Bij het legen van de container blijkt het afval dan vaak in de container te zijn vastgevroren. Het bevroren afval kan niet uit de container gehaald worden zonder de container te beschadigen. Wanneer de inhoud van uw container bevroren is, legen de ophalers de container niet. Het kan dus gebeuren dat bij vorst uw container aan het eind van de ophaaldag nog vol is.

Helaas is het niet mogelijk om het ophaalschema van de GFT-containers aan te passen aan de vorst. Als uw container op de ophaaldag vanwege de vorst niet geleegd kan worden, kan dat pas twee weken later, op de eerstvolgende ophaaldag. Waarschijnlijk raakt uw container in die tijd zo vol, dat er geen afval meer bij kan. In dat geval kunt u uw groente-, fruit- en tuinafval in de container voor het restafval doen. Overigens worden GFT-containers waarvan de inhoud is verontreinigd met restafval niet geleegd.

Voorkom bevriezing
Containers die niet bevroren zijn, kunnen wel geleegd worden. U kunt bevriezing voorkomen door de container vorstvrij weg te zetten, bijvoorbeeld in de schuur, berging of bijkeuken. Wanneer het slechts licht vriest, is een beschutte plek vaak al voldoende. Zet de container niet de avond voor het ophalen aan de straat, maar op de ophaaldag zelf vóór 07.30 uur. Daarmee voorkomt u dat de container ´s nachts alsnog bevriest.

De inhoud van de container bevriest, omdat GFT-afval nat is. Houd de container dan ook zo droog mogelijk. Wissel het afval af met droge lagen, bijvoorbeeld oud brood of stro en laat het afval zoveel mogelijk uitlekken voordat u het in de container doet.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vorst en GFT-inzameling

Elke twee weken worden de minicontainers voor het GFT-afval geleegd. Het winterse weer kan daarbij echter voor problemen zorgen. Wanneer de inhoud van de GFT-container bevroren is, kan de container namelijk niet geleegd worden. Dinsdag 6 februari worden de GFT-containers weer geleegd. De inhoud van de GFT-containers is vaak nat. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: