001 - brw mdr

Binnen half jaar ook keurmerk veilig in Aalsmeer


Geplaatst op: 8 december 2005
Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een half jaar een feit voor bedrijventerrein Hornmeer, Molenvliet en Zwarteweg. Dat beloven partijen elkaar in een intentieverklaring, die op woensdag 7 december 2005 om 15.30 uur is ondertekend in het gemeentehuis van Aalsmeer. De partijen die meewerken aan het veilig maken van het bedrijventerrein zijn de Ondernemersvereniging Trade Centrum Aalsmeer (TCA), de gemeente Aalsmeer, regiopolitie Amsterdam-Amstelland, brandweer, de Stichting Kwaliteitsverbetering Bedrijventerreinen Noord-Holland Zuid en MKB-Nederland.

Het KVO voor bedrijventerreinen (KVO-B) is een landelijk gestructureerde aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen.

Ook op bedrijventerrein Hornmeer, Molenvliet en Zwarteweg heeft vrijwel elke ondernemer er in mindere of meerdere mate mee te maken: diefstal, inbraken of overlast. Het is een gemeenschappelijk probleem waar alleen iets aan gedaan kan worden wanneer er samengewerkt met de ondernemersvereniging TCA, de gemeente Aalsmeer, regiopolitie Amsterdam-Amstelland, brandweer, de Stichting Kwaliteitsverbetering Bedrijventerreinen Noord-Holland Zuid en MKB-Nederland. Met de ondertekening van de verklaring spreken de partners de intentie uit om de criminaliteit en onveiligheid op dit bedrijventerrein gezamenlijk aan te pakken. Met het KVO-B-project hopen gemeente en partners dan ook het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van het bedrijventerrein te verbeteren.

Om een goed en duidelijk beeld te krijgen is het houden van een zogenaamde nulmeting en een enquête onder de betrokken ondernemers een eerste stap. Met dit onderzoek wordt gekeken naar de huidige situatie. Hoe zit het met het gevoel van veiligheid onder ondernemers, bezoekers en werknemers? Hoeveel van de betrokkenen wordt wel eens geconfronteerd met diefstal, inbraken of overlast? De nulmeting geeft ook een goed beeld over de aard en de tijdstippen van overlast op het bedrijventerrein. Dan volgt een stappenplan waarin staat beschreven hoe de situatie kan worden verbeterd. Vervolgens wordt een convenant gesloten tussen alle betrokken partijen waarin alle afspraken worden vastgelegd. De eerste certificering van dit betreffende bedrijventerrein kan binnen een half jaar een feit zijn. Het Keurmerk Veilig Ondernemen biedt concreet de mogelijkheid om gezamenlijk veiligheidsmaatregelen te treffen. Hierbij wordt ook gedacht aan het versnellen en vereenvoudigen van het doen van aangifte.

In heel Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-B-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. De Stichting Kwaliteitsverbetering Bedrijventerrein Noord-Holland-Zuid heeft zich ingezet om een keurmerk veilig ondernemen te initiëren in Hornmeer, Molenvliet en Zwarteweg. De Stichting werkt als non-profit organisatie in het zuidelijk deel van de provincie Noord-Holland. Zij werkt als motivator, netwerker en organisator van processen in het belang van veilig ondernemen. De Stichting ziet de KVO-methode als een goede basis om in gezamenlijkheid te werken aan kwaliteit in veiligheidszorg en heeft daarom nauw contact met MKB-Nederland. Het MKB-Nederland begeleidt bedrijventerreinen en biedt kosteloos hulp aan door inzet van procesbegeleiders KVO-B.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Binnen half jaar ook keurmerk veilig in Aalsmeer

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een half jaar een feit voor bedrijventerrein Hornmeer, Molenvliet en Zwarteweg. Dat beloven partijen elkaar in een intentieverklaring, die op woensdag 7 december 2005 om 15.30 uur is ondertekend in het gemeentehuis van Aalsmeer. De partijen die meewerken aan het veilig maken van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: