Bij HSV '69 slaan ze de handen ineen
HSV ’69 in De Hoef heeft een trainingsveld dat al jaren niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. Een kunstgrasveld zou dit probleem oplossen. “Besprekingen hierover met de gemeente lopen inmiddels al ruim drie jaar,” zegt voorzitter Kees Bakker. “En het ziet er niet naar uit dat er op afzienbare termijn duidelijkheid komt over het accommodatiebeleid van de gemeente. Het duurt maar en het duurt maar. En intussen gebeurt er niks. De Hoef zou De Hoef niet zijn als we dat maar rustig zouden afwachten. We hebben besloten het kunstgrasveld nu in eigen beheer aan te gaan leggen.”
De Hoefse Sportvereniging speelt op een sportcomplex aan de Schattekerkerweg. HSV voetbal heeft vier seniorenelftallen en zes jeugdteams. Het hoofdveld is in goede conditie. Het probleem zit hem in het trainingsveld. Kees: “Daar is al jaren nauwelijks iets aan gedaan. Wanneer we van die flinke regenbuien krijgen zoals ons de laatste tijd al een paar keer is overkomen, dan staat het zaakje blank en moeten we zelfs trainingen afgelasten. En dat doen we niet graag. Daarnaast moeten we in de winterperiode geregeld de zaal in vanwege onze beperkte trainingsfaciliteiten. Een goed kunstgrasveld zou dit soort problemen goeddeels oplossen. En daar kunnen we dan toch zeker een jaar of tien mee vooruit.”
Moeizaam overleg met de gemeente
De gemeente werkt al jaren aan het ontwikkelen van een accommodatiebeleid. Het gaat daarbij om zowel de sporthallen als de accommodaties voor de buitensporten. “Bij dat overleg zijn alle sportverenigingen betrokken,” zegt HSV-voorzitter Bakker. “Wij zijn op verzoek van de gemeente bij het overleg aangeschoven. De gemeente wil graag dat alle verenigingen gelijk behandeld worden. Maar ieder heeft zo zijn eigen wensen en behoeften. Ik begrijp wel dat het allemaal wat ingewikkeld is. We moeten ook afwachten wat dat beleid voor ons op kan leveren. Als ook op langere termijn de financiële positie er door verslechtert, doen we niet mee en regelen we onze zaken zelf wel. Maar goed, dat eindeloos vergaderen en overleggen zonder eens knopen door te hakken, werd ons toch wat te gortig. Daarom hebben we op 28 augustus een extra ledenvergadering belegd. Daar hebben we aan de leden het plan voorgelegd om de aanleg van een kunstgrasveld in eigen beheer ter hand te nemen. Dat plan is met algemene stemmen goedgekeurd.”
De financiering
HSV is een financieel gezonde vereniging. “Dat willen we graag zo houden,” stelt Kees. “Zo’n kunstgrasveld kost ongeveer twee ton. Dat hebben wij natuurlijk ook niet zo maar ergens in de linnenkast liggen. Maar dankzij de spreekwoordelijke saamhorigheid van de Hoefse bevolking komt dat geld er. Een mooi begin was gemaakt doordat we winnaar werden van een actie van het Klaas-Jan Huntelaar Fonds. Dat leverde € 18.750 euro op. Voorwaarde is wel dat dit bedrag binnen een jaar besteed moet worden. Verder komt een deel uit eigen middelen. Die danken we goeddeels aan de fameuze jaarlijkse Hoefse Veiling. We gaan ook renteloze aandelen uitgeven. Daarnaast blijken veel dorpsgenoten bereid ons geld te lenen tegen een lage rente. Zo slagen we er in om overeenkomstig de goede Hoefse traditie samen de zaken te regelen en de eigen broek op te houden.”
Aan de slag
Het nieuwe trainingsveld komt achter het handbalveld. Kees: “Met ijsclub ‘Hou Streek’ is afgesproken dat de ijsbaan iets opschuift. Daardoor is het kunstgrasveld prima in te passen. Het veld zal worden aangelegd door dezelfde firma die ook bij CSW in Wilnis bezig is. Ze gaan half oktober beginnen en als alles goed gaat kunnen we er in december op,” aldus de trotse HSV-voorzitter.
Bron: De Groene Venen (Piet van Buul)