Aalsmeer veilige gemeente

Aalsmeer veilige gemeente


Geplaatst op: 8 oktober 2014

In vergelijking met omliggende gemeenten is Aalsmeer een veilige gemeente. Dat is de conclusie van de gemeente bij de evaluatie van het veiligheidsbeleid 2012-2014. Bij de evaluatie maakt zij gebruik van onder andere politiecijfers maar onderzoekt zij ook in hoeverre bewoners zich veilig ‘voelen’. De gemeente werkt aan nieuw veiligheidsbeleid voor 2015-2018 en wil graag weten hoe zij samen met haar veiligheidspartners, bewoners en ondernemers de veiligheid kan handhaven en waar mogelijk verbeteren.

Burgemeester Jobke Vonk-Vedder: “Het is belangrijk dat bewoners, jong en oud, veilig kunnen wonen, werken, en recreëren in onze gemeente. Samen met onze veiligheidspartners werken wij voortdurend aan hun veiligheid, maar bewoners kunnen er zelf ook veel aan doen. Dat het goed gaat met de veiligheid is een indicatie dat ons beleid effectief is, maar niet dat er geen verbeterpunten zijn. Zo zijn het toenemende aantal winkeldiefstallen en inbraken in schuurtjes en garages aandachtspunten, net als de drugshandel. De bevindingen uit de evaluatie nemen we mee bij het ontwikkelen van nieuw veiligheidsbeleid. Omdat veiligheid ons allemaal raakt, betrekken we naast onze partners ook raadsleden, bewoners en ondernemers bij dit proces.”

Hoofdpunten uit de evaluatie
Vergeleken met voorgaande jaren is de veiligheid in Aalsmeer verbeterd. Dat blijkt uit cijfers over bijvoorbeeld aantallen inbraken, verkeersongevallen, vandalisme en overlast. Daarbij scoort de gemeente ook hoog op subjectieve veiligheid. Dat betekent dat bewoners zich veilig voelen in Aalsmeer, ook al is dat in bepaalde wijken een fractie minder dan voorgaande jaren.

Veiligheid woon- en werkomgeving verbeterd
Het aantal woninginbraken is afgelopen jaren gedaald, mede dankzij extra inzet van politie en gemeente op voorlichting en bewustwordingscampagnes. Resultaat van voorlichtingscampagnes over huiselijk geweld hebben geresulteerd in meer aangiftes bij de politie, waardoor zij actie kunnen ondernemen. Wat bijdraagt aan veiligheid in de wijken is deelname aan Burgernet en project Beter Buren dat bemiddelt bij ruzies tussen buren. Na jaren van voorbereidingen is in 2013 de Waterwolftunnel geopend, waardoor niet al het vrachtverkeer meer over de N196 gaat.

Jeugdoverlast verminderd
In de aanpak van jeugdoverlast in Kudelstaart hebben we grote stappen gemaakt. Samen met betrokkenen hebben we een nieuwe plek voor de jeugd gevonden en met een gezinsgerichte, preventieve aanpak proberen we ook onderliggende problematiek op te lossen. Deze aanpak heeft positieve resultaten. Het aantal meldingen van jeugdoverlast in Kudelstaart is spectaculair gedaald, maar het blijft een aandachtspunt.

Voorbereid zijn op crisis en rampen
Bij een crisis op brand zijn de hulpdiensten snel ter plaatse, maar bewoners kunnen ook veel zelf doen. Met voorlichtingscampagnes maken we bewoners daarvan bewust. Om de brandveiligheid te verbeteren, worden de bluswatervoorzieningen verbeterd.

Georganiseerde criminaliteit omlaag
Om georganiseerde misdaad aan te pakken werken gemeente en politie intensiever samen, onder meer om woonfraude aan te pakken en vechtsportevenementen in goede banen te leiden.

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer veilige gemeente

In vergelijking met omliggende gemeenten is Aalsmeer een veilige gemeente. Dat is de conclusie van de gemeente bij de evaluatie van het veiligheidsbeleid 2012-2014. Bij de evaluatie maakt zij gebruik van onder andere politiecijfers maar onderzoekt zij ook in hoeverre bewoners zich veilig ‘voelen’. De gemeente werkt aan nieuw veiligheidsbeleid Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: