001 -Family
Geluidmeetpunt voor Schiphol in Kudelstaart in gebruik

Geluidmeetpunt voor Schiphol in Kudelstaart in gebruik


Geplaatst op: 8 september 2015

Kudelstaart - Vorig jaar heeft de gemeente Aalsmeer bij de luchthaven aangedrongen op het plaatsen van geluidsmeetpunten. Deze posten meten het geluid dat geproduceerd wordt door vliegtuigen. Eind augustus 2015 is er in Kudelstaart ter hoogte van de Bilderdammerweg 123 een meetpunt in gebruik genomen. Informatie over dit meetpunt is te vinden op nomos.schiphol.nl onder meetpunt nummer 41.

In Aalsmeer waren drie geluidmeetposten. Eén in de Beatrixstraat, één op het Praamplein en één in de Clusiusstraat. De posten in de Beatrixstraat en op het Praamplein zijn in het verleden verwijderd door bouwprojecten. Vorig jaar heeft de gemeente Aalsmeer erop aangedrongen bij Schiphol om de meetposten te herplaatsen op twee andere, meer geschikte locaties. Inmiddels is er begin dit jaar al een extra post in gebruik genomen aan de Oosteinderweg op tunnelbak van de Waterwolftunnel. Nu is er ook nog een meetpunt in Kudelstaart bij gekomen.

Wethouder Tom Verlaan: ‘In Kudelstaart was er nog geen meetpunt. Het is goed dat we nu ook de geluidbelasting van vliegtuigen die over Kudelstaart vliegen kunnen meten.’

Wat is een meetpunt?
Schiphol maakt gebruik van het Noise Monitoring System de zogenaamde NOMOS meetpunten. Een geluidmeetpost bestaat uit een mast van 6 tot 10 meter met daarop een microfoon. Deze microfoon meet permanent al het geluid in de omgeving. Bij de geluidmeetpost staat ook een systeemkast met apparatuur. Deze apparatuur analyseert het gemeten geluid en zorgt voor de verbinding met een centrale computer die gekoppeld is aan de website. De website is te bereiken via: nomos.schiphol.nl. Ook kunnen vragen gesteld worden via nomos@schiphol.nl.

Klachten over geluidshinder?
Voor vragen en/of klachten over geluidshinder kunnen inwoners terecht bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit is het informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen, bijvoorbeeld over het baangebruik, en klachten over het vliegverkeer op Schiphol. BAS is bereikbaar via telefoonnummer (020) 601 55 55 en is dagelijks van 9.00 - 17.00 uur geopend, ook in het weekend.


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geluidmeetpunt voor Schiphol in Kudelstaart in gebruik

Kudelstaart - Vorig jaar heeft de gemeente Aalsmeer bij de luchthaven aangedrongen op het plaatsen van geluidsmeetpunten. Deze posten meten het geluid dat geproduceerd wordt door vliegtuigen. Eind augustus 2015 is er in Kudelstaart ter hoogte van de Bilderdammerweg 123 een meetpunt in gebruik genomen. Informatie over dit meetpunt is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: