02 - Senior  sportief actief 2e week

Zondag: kaasdropping uit de lucht in Wilnis


Geplaatst op: 29 juni 2012

Weet u het nog? 21 december 2011.... Voor velen voelt het nog als de dag van gisteren!

André Kuipers, dé ambassadeur voor de Europese ruimtevaart en natuurlijk van het WNF (Wereld Natuur fonds) is op 1 juli a.s. 193 dagen in de ruimte geweest! Bijna een half jaar lang. Als eerste Nederlander voor de 2e keer en dan ook nog eens zo lang. Met recht een HELD!

Er is voor en tijdens de ruimtereis van de astronaut, ook kaas, oude kaas van "Old Amsterdam"mee gegaan. De Astronaut is een echte kaasliefhebber en zijn geboorteplaats is Amsterdam. Deze kaas is toen gelanceerd en zal dus ook weer "figuurlijk"terug komen op aarde.

1 juli a.s. komt André Kuipers weer terug op aarde. Als alles volgens schema gaat, zullen André Kuipers (ESA), Donald Pettit(NASA) en Oleg Kononenko (Roscosmos) rond de klok van 06.30 uur worden losgekoppeld van het ruimtestation ISS. Wellicht leuk om te melden: de reis heen duurde 2 dagen en de terugreis zal binnen 3 uur.

Om dit hele gebeuren mee te maken, organiseert het Holland Space Center in samenwerking met Sterrenwacht de Ronde Venen en Astrovereniging Omega Centauri "hét landingsevenement " #LandingTweetupNL"

Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, zodat we gezamenlijk naar de landing kunnen kijken.
Tijdens deze ochtend zal er een live verbinding gerealiseerd worden om de instap, ontkoppeling, en landing te volgen via een groot scherm van 3 meter bij 2 meter.

Kaasdropping & Raket ijs (Ola)
Na de landing, zal het evenement tijdelijk verplaatst gaan worden naar de Speelwoud in Wilnis, achter de brandweer. Daar komt rond de klok van 10.45 uur een sportvliegtuig over vliegen en die zal op de speelweide "Old Amsterdam" kaasblokjes gaan droppen! Hiermee wordt dan nog even benaderd dat André veilig en wel is geland en de kaas "Old Amsterdam"ook weer terug is op aarde!

Ook zal er een promotieteam van Ola aanwezig zijn om raketjes uit te delen.

Komt allen, en wordt herinnert aan de ruimtevlucht van Erelid André Kuipers van de Sterrenwacht de Ronde Venen en Astrovereniging Omega Centauri.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente de Ronde Venen, Old Amsterdam en Holland Space Center.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Holland Space Center

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag: kaasdropping uit de lucht in Wilnis

Weet u het nog? 21 december 2011.... Voor velen voelt het nog als de dag van gisteren! André Kuipers, dé ambassadeur voor de Europese ruimtevaart en natuurlijk van het WNF (Wereld Natuur fonds) is op 1 juli a.s. 193 dagen in de ruimte geweest! Bijna een half jaar lang. Als … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: