001 -Family

Rampenoefening in Aalsmeer


Geplaatst op: 13 december 2011

Een groot aantal medewerkers van gemeente Amsterdam, Aalsmeer en Amstelveen, politie, brandweer, het Openbaar Ministerie en de hulpdiensten oefent volgens een fictief scenario hoe zij te werk gaat als zich een grote ramp voltrekt binnen de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

Het doel van de oefening is het testen van de organisatie van de crisisbeheersing. De regio kan te maken hebben met heel veel verschillende soorten rampen, bijvoorbeeld een grote brand, overstromingen of het uitvallen van stroom. De kans dat zich een ramp voltrekt is klein, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Daarom is het belangrijk dat de verschillende organisaties die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de rampenbestrijding goed met elkaar samenwerken.

Door te oefenen leert iedereen beter wat zijn taak is en wat anderen doen. Op straat valt er weinig te merken van de oefening. Wel zal er volgens de reguliere kanalen gealarmeerd worden, bijvoorbeeld via het digitale communicatiesysteem C2000.

De Veiligheidsregio Amsterdam- Amstelland is een samenwerkingsverband tussen de zes regiogemeenten, politie, Openbaar Ministerie, brandweer en geneeskundige hulpdiensten voor een effectieve rampenbestrijding. De zes regiogemeenten zijn Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Diemen en Ouderamstel.

Zie voor meer informatie: http://www.veiligheidsregio-amsterdam-amstelland.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rampenoefening in Aalsmeer

Een groot aantal medewerkers van gemeente Amsterdam, Aalsmeer en Amstelveen, politie, brandweer, het Openbaar Ministerie en de hulpdiensten oefent volgens een fictief scenario hoe zij te werk gaat als zich een grote ramp voltrekt binnen de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Het doel van de oefening is het testen van de organisatie van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: