Het oude Parochiehuis zat zaterdagavond 18 februari bommetjevol. Half Mijdrecht is uitgelopen om hier te zijn, grapte host Huibert-Jan van Roest die de drie cabaretiers die optraden introduceerde. Van hen sprong Kai Bodewitz er uit, zowel Dave als Marjolijn wisten een gevoelige snaar te raken en kregen lachsalvo op lachsalvo. Maar de 22-jarige Kai stal de harten van het Mijdrechtse publiek.
Kai was die middag al Mijdrecht komen verkennen en had zich verdiept in een bekende lokale krant. De grappen en grollen vlogen over de bühne en de zaal lag plat. De bakker die bonbons verkocht voor een tientje per stuk, de 36 bomen die per ongeluk gekapt waren aan de rondweg -"hoeveel moesten er dan gekapt worden baas? Ehh....drie !?!"- Tussendoor hadden de drie cabaretiers ook muzikale optredens.
Huibert-Jan van Roest trapte af en had gelijk al een aantal cabaretfans tuk: Dineke, Geert, Ton: voor ze het wisten stonden ze ineens in het middelpunt van de belangstelling, de zaal gierde.
Dave Felida schetste hoe hij als Tukker op vierjarige leeftijd naar de Bijlmer kwam maar omringd door zwarte mensen net als hij, geen wóórd verstond van wat er gezegd werd. Doekoe?! Hoe bedoel je? En nu stond hij zomaar in Mijdrecht met wel vijftig tinten beige in de zaal. Hij las eigen gedichten voor en nam de datingapp Tinder op de hak. Zijn relaties waren na een maand steeds weer uit. Hij had zijn vader nooit ontmoet, maar dat moest wel een looser zijn.
Marjolijn Ebels bestormde het toneel vanuit de Zuidas waar ze eerder werkte als advocaat. Na zeven jaar had ze dat wel gezien. Haar jeugd bracht ze door in Haren een dorp in het Noorden, waar ze vol verve over kon vertellen. Maar toch gekozen voor het avontuurlijke kunstenaarsleven. Ook zij was gecharmeerd van Mijdrecht. Het zijn zulke aardige mensen. Ik zou hier moeten komen wonen, verzuchtte ze. En barstte weer los.
Geen van de cabaretiers had verwacht dat er zóveel belangstelling zou zijn, het Parochiehuis was uitverkocht. En ook CultuurHuis Mijdrecht was prettig verrast. De sfeer was geweldig, deze voorstelling is zeker een herhaling waard later.
De Stichting Cultuurhuis Mijdrecht wil culturele activiteiten bevorderen door het organiseren van evenementen en/of activiteiten en het stimuleren van initiatieven hiertoe. De stichting richt zich specifiek op Mijdrecht en wil voor elkaar krijgen dat er ook in Mijdrecht een eigen Cultuurhuis komt. Dat kan eigenlijk niet ontbreken in een dorp van 16.000 inwoners. CultuurHuis Mijdrecht wil in totaal zes voorstellingen organiseren. Dit is de tweede voorstelling. Zo hoopt de stichting te bereiken dat er brede steun komt voor het realiseren van een eigen cultuurhuis in Mijdrecht en meer ruimte voor cultuur in het dorp. Meer informatie: www.cultuurhuismijdrecht.nl