Museum Historische Tuin opent het seizoen met het jaarlijkse Seringenweekend. Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 april zijn er diverse activiteiten met de sering als stralend middelpunt.
Het Seringenweekend werd twee jaar geleden geïntroduceerd tijdens het Jaar van de Sering. Doel is om het verhaal van deze bijzondere bloem, een Aalsmeerse specialiteit, onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Al vele tientallen jaren bieden de akkers van het Bovenlandengebied een vruchtbare bodem voor de teelt van seringen en andere trekheesters. Tijdens het Seringenweekend wordt in het museum een showroom ingericht met vele bloeiende soorten, afkomstig van kwekers en van de Tuin zelf. Een feest van kleur en geur!
Bezoekers kunnen niet alleen genieten van de verschillende soorten seringen, maar ook van diverse activiteiten. Zo zijn er seringenrondleidingen (vrijdag, zaterdag en zondag om 15 uur), seringenvaartochten (zaterdag en zondag om 13.30 uur) en demonstraties seringen enten (zaterdag en zondag vanaf 14 uur). In de corridor van het museum zijn informatiestands aanwezig van Stichting De Bovenlanden, het Seringenpark en de Historische Tuin zelf. In de stal van de historische boerderij wordt de seringenteelt uitgelegd en is er een virtuele beleving van het ‘donkeren’ van seringen. Historische films draaien in de veilingzaal en in de kassen zijn snijseringen te vinden die nog op de struik staan. Zolang de voorraad strekt zijn er ook bossen bloeiende seringen te koop.
Entree
Het Seringenweekend is te bezoeken op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 april van 10.00 tot 16.30 uur. Voor dit weekend geldt de normale entree van € 6,50. Museumkaarthouders, donateurs en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree. Voor de rondvaart geldt een toeslag.
De Historische Tuin, gevestigd aan het Praamplein in Aalsmeer-Centrum, is hierna tot eind oktober weer zes dagen per week geopend. Het museum biedt informatie over de tuinbouwgeschiedenis en is een officiële botanische tuin met zeer veel interessante gewassen. Kijk voor meer informatie en het uitgebreide activiteitenprogramma op www.historischetuinaalsmeer.nl.
